avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Revenire in Romania cu copil minor nascut in Italia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Revenire in Romania cu copil minor nascut in Italia

Buna ziua!
Sora mea a locuit cu partenerul (italian) in concubinaj 9 ani,cei doi au o fetita de 7 ani acum,insa sora mea nu mai doreste sa traiasca cu acesta, deoarece este dependent de alcool,o agreseaza verbal si fizic si inca o ameninta,iar copilul bineinteles este traumatizat de situatie.Acum a reusit sa plece intr-o casa antiviolenta ajutata de asistenti sociali,dar ea ar dori sa vina cu fata inapoi in Romania,iar asta din cate am inteles nu se poate deoarece custodia inca este la amandoi .Acest individ nu a ajutat mai deloc la cresterea fetitei,cheltuind banii pe bautura.Ce ar putea face sora mea in aceasta situatie pt a se reintoarce acasa cu fetita si sa il decada din drepturi?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: GABRIELA TARAS , utilizator 19:08, 31 August 2015
Buna ziua,

din pacate instantele din Romania nu sunt competente cu privire la masurile ce privesc autoritatea parinteasca fiind aplicabil Regulamentul CE 2201. Va trebui sa aflati cum trebuie procedat conform legii italiene, astfel incat copilul sa va fie incredintat. Cu siguranta exista o procedura de urgenta apta sa va procure o hotarare judecatoreasca, daca veti dovedi ca interesul copilului este acela de a se intoarce cu dvs in Romania. Succes !
Va multumesc! O zi fumoasa!
Si la italieni e ca si la noi. Sora dvs. se poate adresa instantei de tutela pentru suplinirea acordului tatalui in vederea obtinerii pasaportului si a plecarii cu copilul in Romania. Daca ziceti ca se afla intr-o casa a asistentei sociale ma indoiesc ca acestia nu stiu. Odata ajunsa cu copilul in Romania poate sa solicite in instanta pensia alimentara si celelalte.
Pe 6 septembrie se face 1 luna de cand sta in acea casa,si nici pana acum nu i s-a pus un avocat care sa o reprezinte si nici de politie nu a fost chemat pe motiv ca sunt in vacanta.. deja miercuri o sa aiba prima vizita cu tatal (pentru asta nu au mai fost autoritatile in concediu)..
Nu stim ce sa mai facem,plus ca sa traiesti cu 50euro pe saptamana cu un copil este cam greu..
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie exclusiva minor 4 ani actualmente in italia nellypac nellypac Buna ziua,am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta,Eu traiesc in italia si am o fetita de 4 ani(nu sunt casatorita cu tatal fetitei)sutem despartiti din 2014 ... (vezi toată discuția)
Caz disperat monikaslz monikaslz buna ziua ! nu vreau sa plictisesc pe nimeni cu probl mea .Sora mea este recent casatorita in Romania dar locuieste in Italia. Din aceasta casatorie a rezultat ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului Andre31 Andre31 Buna ziua sunt mama unei fetite de 10 si 3 luni.De la varsta de 1 an si 10 luni fetita mia fost incredintata mie. Eu mam recasatorit si fetita locuieste cu ... (vezi toată discuția)