avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita firma debitoare + ANAF
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita firma debitoare + ANAF

Buna seara !

Nu stiu daca s-a mai discutat acest subiect pe forum, dar eu unul nu am gasit.

Situatia sta in felul urmator

Am de recuperat niste bani de la o firma rau platnica; am actionat-o in instanta; in cele din urma am ajuns la o hotarare definitiva si am pus in executare.

Singurele lucruri pe care firma respectiva le are sunt niste masini.
Toate bune si frumoase, suntem aproape sa le scoatem la licitatie (s-a facut evaluare tot), dar de curand, s-a trezit ANAF-ul ca trebuie sa recupereze impozitul de la firma care nu mi-a platit mie ; firma care vrea sa intre in faliment (exista recent un dosar pe rol).


Intrebarea este : Pot sa-mi recuperez si eu ca tot omul banii mei de pe urma masinilor sau imi incurca ANAF-ul tot ?

Mi se pare un abuz, chiar daca ei "ar avea" prioritate, eu ma chinui de ceva timp si vin astia si iau totul pe tava..

La ce impozite au astia de plata eu nu raman nici macar cu 1 leu..

Tin sa precizec, ca nu toata flota lor auto este in executare, eu am reusit sa scot doar cateva masini (4 din 20);

Ce solutii as avea ?X-(#-o#-o
Ultima modificare: Luni, 31 August 2015
Adrian_Gorj, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian_Gorj , utilizator 11:31, 1 Septembrie 2015
In cazul in care cererea de deschidere a procedurii insolventei firmei debitoare va fi admisa, atunci actiunea dvs. de executare silita se suspenda si urmeaza sa va inscrieti la masa credala in dosarul respectiv pentru a va recupera creanta.

In situatia in care cererea respectiva nu se admite, atunci dvs. ramane sa continuati procedura de executare silita in cadrul careia recuperarea creantelor fiscale are intr-adevar prioritate.

Insa prin valorificarea tuturor autovehiculelor apartinand firmei debitoare probabil veti avea sanse sa va recuperati si dvs. creanta.
Succes!
In concluzie; cum nu se poate mai rau; exista 90% sanse ca eu sa raman pagubit multumita statului roman..

Tot sa faci afaceri in tara asta..

In alta oridine de idei, cam cat de rapid se misca cei de la ANAF cu executarea ? Inca nu au trecut la procedura de executare in sine; doar au facut notificare si am impresia ca si poprire pe conturi (unde sunt convins ca nu au gasit mare lucru). Presupun ca nu mai e mult pana la executarea in sine.

Eu in intervalul asta de timp, pot sa vand cateva masini de la astia prin executor ? Ma gandesc ca toata cheia este : rapiditatea.

Daca 1 - 2 masini s-au vandut, mai poate ANAF-ul sa faca ceva ? Doar cei care le-au cumparat au fost de buna credinta, iar banii vor fi la mine, care eu sunt la zi cu impozitele.

Legat de insolventa, ce sa mai spun, o teapa pur romaneasca la care statul este complice. Nimeni in veci nu mai recupereaza nimic daca se inscrie la masa credala.

Pot cumva sa contest ? Macar sa mai trag de timp.
Ultima modificare: Marți, 1 Septembrie 2015
Adrian_Gorj, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creante impact.d impact.d Persoana juridica (SRL) am de recuperat creante de la o societate comerciala. Am actionat in instanta (somatie de plata) firma debitoare si in data de ... (vezi toată discuția)
Cerere insolventa misu76 misu76 buna ziua. am 10 procese pe rol. doua sunt incheiate cu executare silita. am mers la executor si el spune ca nu prea sunt sanse sa ne recuperam banii pt ca ... (vezi toată discuția)
Datorii anaf VL999 VL999 Am depus cerere de dizolvare/lichidare SRL care nu are active si pasive dar are stoc si lucrari in curs de executie povenite din 2009(TVA19%).A venit control ... (vezi toată discuția)