avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Agresiune verbala asupra minorilor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Agresiune verbala asupra minorilor

Buna ziua,

Stau intr-un bloc impreuna cu fetita mea de 6 ani. Din pacate avem o vecina care nu prea apreciaza exuberanta copiilor ce se joaca in fata blocului si tot timpul are ceva de comentat. Fetita mea este galagioasa, recunosc, dar o supraveghez la joaca si incerc sa-i mai temperez comportamentul. Aceasta vecina, scandalagioaica si artagoasa, a iesit in seara aceasta si a inceput sa injure si sa urle la copii foarte urat ca trantesc usa la intrare de se zguduie blocul. Initial am lasat-o in pace dar cand am vazut ca nu se opreste din istericale si jigniri i-am zis ca o sa chem politia daca mai continua. Fetita mea a inceput sa planga, s-a speriat foarte tare si cu greu am reusit sa o linistesc. Nici nu stiu ce sa fac, cumva trebuie sa inceteze tot circul, eu nici nu o pot obliga pe fetita sa stea in casa cand ii aude pe copii ca se joaca pe afara dar mi-e si teama de vecina aceasta, nu vreau sa-mi mai sperie copilul. Se poate face ceva legal impotriva ei?
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 20:59, 3 Septembrie 2015
nu aveti niciun parc in vecinatate ? Daca veti merge in parc, copilul se joaca in conditii de siguranta si nu deranjeaza pe nimeni si nu mai poate fi speriata de urletele vecinei.
Nu stiu daca e o solutie sa incepeti sa faceti plangeri una alteia.
Daca veti continua sa stai in fata blocului si mai iese urland, chemati politia.
o puteti actiona si in judecata, insa va trebui sa dovediti prejudiciul pricinuit.
Stam intr-un bloc la periferia orasului si cel mai apropiat parc e la 15 minute de mers cu autobuzul...am mai practicat si metoda aceasta, tot pentru linistea fetitei, dar este obositor. Multumesc pentru raspuns.
Cum deschide gura porniti inregistrarea video cu telefonul si o anuntati ca daca nu inceteaza cu injuriile chemati politia.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Oare de ce nu se poate face nimic legal impotriva acestor creaturi care,cu urletele lor,transforma vara tuturor vecinilor intr-un cosmar fara ore de odihna...???!Sunt convinsa ca "ingerasul"X-( ,de speriata ce a fost,a iesit dupa cateva ore sa zbiere din nou pe afara,si toti ceilalti din bloc trebuie sa suporte,pentru ca,deh,"sunt copii...".In baza caror legi aplicabile parintii respectivi pot fi sanctionati suficient de drastic incat sa fie convinsi sa-si tempereze odraslele?
1. ma indoiesc ca ingerasul facea galagie in timpul orelor de odihna.
2. cand incepi sa tipi la copii si sa injuri se cheama tulburarea linistii publice...

Alte discuții în legătură

Vecini gălăgioși, copii care aleargă prin casă. de aproximativ ... NicolTudor NicolTudor Vecini gălăgioși, copii care aleargă prin casă. De aproximativ 2 ani, am o problema cu vecinul de deasupra mea, care are 2 copii. În fiecare zi fac ... (vezi toată discuția)
Buna dimineața! probleme cu vecinii!!! de 3 ani m-am mutat într-un ... florinpetroi florinpetroi Buna dimineața! Probleme cu vecinii!!! De 3 ani m-am mutat într-un alt apartament. Din prima seara dupa (semnarea actelor) când am fost sa inspectam ... (vezi toată discuția)
Cand este considerată tulburare a liniștii publice Zuza13 Zuza13 Lovuiesc la bloc la etajul 10.Si sub bine locuieste 1 vecina bolnavă cu capul.Ma suna pe telefon la ora 23 noaptea sa imi zică sa nu mai trântesc ... (vezi toată discuția)