avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Agresiune verbala asupra minorilor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Agresiune verbala asupra minorilor

Buna ziua,

Stau intr-un bloc impreuna cu fetita mea de 6 ani. Din pacate avem o vecina care nu prea apreciaza exuberanta copiilor ce se joaca in fata blocului si tot timpul are ceva de comentat. Fetita mea este galagioasa, recunosc, dar o supraveghez la joaca si incerc sa-i mai temperez comportamentul. Aceasta vecina, scandalagioaica si artagoasa, a iesit in seara aceasta si a inceput sa injure si sa urle la copii foarte urat ca trantesc usa la intrare de se zguduie blocul. Initial am lasat-o in pace dar cand am vazut ca nu se opreste din istericale si jigniri i-am zis ca o sa chem politia daca mai continua. Fetita mea a inceput sa planga, s-a speriat foarte tare si cu greu am reusit sa o linistesc. Nici nu stiu ce sa fac, cumva trebuie sa inceteze tot circul, eu nici nu o pot obliga pe fetita sa stea in casa cand ii aude pe copii ca se joaca pe afara dar mi-e si teama de vecina aceasta, nu vreau sa-mi mai sperie copilul. Se poate face ceva legal impotriva ei?
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 20:59, 3 Septembrie 2015
@mamazzz
Inversati ipotetic rolurile : daca copii alcuiva ar face taraboi si trantii usa in cap toata ziua bunaziua ,cum a-ti reactiona?
Din legea 61/1991 (de sorginte din vechiul regim) se poate desprinde ca in intervalul orar 22-8 linistea locatarilor nu poate fi deranjata.
Din normativele in constructii STAS 6156 - 86 reiese ca limita de zgomot este la 40dB .
Conform legii mediului 195 limita e la 50dB ziua.
Spatiile verzi sunt acreditate cu 15dB ,spatiul din fata blocului banuiesc ca e spatiu verde (macar in parte) ; o discutie intre doua persoane ajunge la 60dB .Zgomotul dintr-un apartament e pe la 40dB (se uita oameni la TV sau discuta) .
Masurarea nivelului de zgomot se face cu decibelmetru la distanta de 1m de sursa zgomotului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini gălăgioși, copii care aleargă prin casă. de aproximativ ... NicolTudor NicolTudor Vecini gălăgioși, copii care aleargă prin casă. De aproximativ 2 ani, am o problema cu vecinul de deasupra mea, care are 2 copii. În fiecare zi fac ... (vezi toată discuția)
Buna dimineața! probleme cu vecinii!!! de 3 ani m-am mutat într-un ... florinpetroi florinpetroi Buna dimineața! Probleme cu vecinii!!! De 3 ani m-am mutat într-un alt apartament. Din prima seara dupa (semnarea actelor) când am fost sa inspectam ... (vezi toată discuția)
Cand este considerată tulburare a liniștii publice Zuza13 Zuza13 Lovuiesc la bloc la etajul 10.Si sub bine locuieste 1 vecina bolnavă cu capul.Ma suna pe telefon la ora 23 noaptea sa imi zică sa nu mai trântesc ... (vezi toată discuția)