avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestare amenda viteza
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestare amenda viteza

Buna ,
Pe 04.07.2009 ,aflat în depăşire in localitatea Munteni (lîngă Tecuci ) am depăşit viteza legală (recunosc)şi am fost surprins de o maşina de poliţie ,cu radar , venind din faţă .
Au fost oprite ambele maşini , am prezentat actele , după care , fără să pot coborî din maşină am primit procesul verbal pentru semnare , cu viteza înregistrată de 81 km/h.
Am avut peste 50 km/h dar în nici un caz 81km/h.,menţiune care a fost trecută şi pe PV
Nu am putut vedea caseta ( nu am fost lăsati să coborîm din maşini ) şi regret că nu am precizat acest lucru în PV.
80km/h ar fi fost 120 lei în 48ore , 81 km/h au însemnat180 .
Contestaţia trebuie făcută la Judecătoria Tecuci , adică departe de localitatea mea .
Cum ar trebui să fac ?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 21:32, 13 Iulie 2009
O depuneti prin posta cu confirmare de primire dar sa nu depasiti termenul de 15 zile de la data comunicarii PV de contraventie. Contestatia trebuie facuta in 2 exemplare, la care veti atasa copie de pe actul de identitate si copie de pe PV contestat. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare suspendare permis radar mobil zhrcnst zhrcnst 02.08.2010 - suspendare permis pt depasire viteza cu 57 KM/h, radar mobil DE 583, directia spre Iasi. Inainte cu 500 m de KM 63 , viteza este restrictionata ... (vezi toată discuția)
Contestare pv radar in miscare gabriel_gavrila gabriel_gavrila buna ziua! zilele trecute am fost surprins de un radar aflat in miscare si sanctionat pentru depasirea vitezei legale + suspendarea permisului. Radarul era ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis conducere (viteza). pot castiga contestatia sau nu? AleXandru_123 AleXandru_123 Buna seara, in data de 4.03.2012 am fost surprins pe drumul E70, in afara localitatii, cu o viteza de 174 km/h cu un... Logan 1.4:O. M-a oprit masina care avea ... (vezi toată discuția)