Buna ziua. Sunt administrator la o societate. Am un angajat "M. C" care a avut de platit la primarie niste amenzi. "M C" nu le-a platit si am primit de la primarie o hartie prin care se solicita infiintarea popririi asupra venitului debitorului M.C. Pana acum cateva luni am tot virat in contul primariei cate 50 de lei din salariul angajatului, insa acesta m-a rugat sa nu mai achit la primarie pentru ca nu prea se descurca cu banii. Am aproximativ 4 luni de cand nu am mai virat nici un ban in contul primariei, iar zilele acestea am primit de la judecatorie o adresa unde scrie ca am calitatea de TERT POPRIT. Primaria cere instantei prin acea adresa sa pronunte o hotarare care va permite acesteia sa inceapa executarea silita asupra mea. Ce sa fac in momentul de fata? Ce ar trebui sa scriu in intampinare?
nu trebuia sa fi cedat rugamimtilor angajatului. dvs ca tert poprit trebuia sa fi virat catre organul de executare din ce ii datorati angajatului, acum ca s-a cerut validarea popririi, practic veti plati dvs din banii societatii.
Of Doamne, chair nu am nicio portita de scapare? Pana acum 4 luni am tot virat bani in contul primariei. Dupa cele 4 luni , angajatul mi-a cerut o adeverinta din care sa reiasa ca este angajatul societatii ca sa poata sa faca un CAR. Stiu foarte vag ca daca este unic intretiantor de familie si mai are si rata, nu poti sa ii opresti mai mult de o treime din salariu..nu stiu exact daca e corect si real , dar parca asa retin . As putea sa scriu in intampinare ca eu am virat bani in contul primariei, insa avand in vedere faptul ca M.C a facut si un CAR, nu am mai avut de unde sa ii opresc bani, ca nu imi mai permitea legea?
Apararea aratata de dvs nu va fi retinuta de isntanta. Faptul ca angajatul a facut un imprumut nu il face imun la obligatiile de plata aflate deja in executare silita. Mai bine va preocupati de recuperarea sumei de la angajat.
da, e problema lui cum isi gestioneaza venitul, dvs trebuia sa ii retineti maxim 1/3 din venit.
ce stiti dvs se refera la executarile silite, cand e vb de un singur creditor i se infiinteaza poprire pe maxim1/3, iar cand e vb de mai multi creditori, se infiinteaza poprire pe maxim 1/2 din salariu.
cand e vb de plati benevole, daca e incostient si gaseste fraieri sa ii dea , se poate indatora pana peste cap ( desi legal iei credit pana la o limita- nu mai stiu cat e 40- 50 % din venit).
Ce datorie are ?
Poprire salariu
flawrin28
Am o executare silita infiintata si am primit instiintarea infiintarii popririi dar ma confrunt cu urmatoarea problema, firma nu prezinta interes in ... (vezi toată discuția)