Bună ziua! Vă voi povesti ce mi s-a întâmplat săptămâna aceasta şi vă rog să-mi spuneti dacă eu am probleme atât de grave încât să trec printr-o astfel de situaţie. După ce am fost invitată (telefonic) la directorul companiei şi mi s-a cerut demisia pe motiv că au nişte sesizări la adresa mea( iar eu am refuzat, ştiind că demisia este un act de voinţă), mi s-a întocmit un referat pentru necorespundere profesională. ca urmare a acestui referat am fost invitată , în scris de data aceasta, la comisia de disciplină. Nu m-am prezentat la data stabilită, întrucât eram în concediu medical în urma unui accident în urma căruia am suferit o fraactură la braţul stâng. Pe 25 august mi s-a întocmit un nou referat de către aceeaşi persoană (şeful de lot) tot pentru necorespundere profesională. De data aceasta m-am prezentat la comisie şi, acum urmează partea amuzantă în opinia mea, mi s-au pus în faţă nişte coli albe. În faţa mea s-a aşezat o doamnă tânără de la departamentul "juridic" şi mi-a spus să scriu la începutul foii "examinare scrisă" şi mai jos "întrebări". Totodată mi-a arătat că trebuie să pun două puncte la sfârşitul cuvântului.( Probabil, doamna nu ştia că sunt profesor de limba şi literatura română). Au urmat întrebările membrilor comisiei, care nu aveau nicio legătură cu activitatea mea, ci mai mult cu activitatea colegilor mei, despre ale căror performanţe nu am cunoştinţe. În toate întrebările mi s-a cerut să spun "cum îmi explic eu că ceilalţi colegi nu au solduri restante la încasări pe teren". Evident, nu am ştiut să.mi explic acest lucru. Trebuie să mai ştiţi, însă, că examinarea scrisă a fost şi orală în acelaşi timp. Doamna de la juridic scria în acelaşi timp cu mine, atât întrebările, cât şi răspunsurile, după care le dătea citire. La sfârşitul "lucrării scrise", şeful de lot (membru în comisie) m-a întrebat dacă mai am ceva de declarat. Aici am un mare semn de întrebare: am participat la o "examinare scrisă" ori am dat o declaraţie? Căci despre o evaluare a competenţelor mele profesionale nu poate fi vorba! Ieri, 31 august 2015, un coleg mi-a înmânat concluziile "examinării scrise": dezinteres faţă de indeplinirea sarcinilor de serviciu, abateri repetate ( despre care nu am fost informată niciodată şi în urma cărora nu am primit nicio sancţiune) şi în final un total de 20 de puncte cu calificativul "nesatisfăcător". Dar, în spaţiul alocat membrilor comisiei nu era trecut nici un nume şi nici o semnătură. De aceea am refuzat acest "document" şi odată cu acesta notificarea prin care eram informată că în termen de 20 de zile urmează să primesc decizia de concediere. Nu ştiu, dacă am procedat corect, dar le-am spus să mi le trimită prin poştă, acestea fiindu-mi necesare în instanţă. Dacă nu v-am plictisit cu problemele mele, vă rog spuneţi-mi ce să fac. Poate greşesc şi nu realizez acest lucru. Vă mulţumesc, o zi bună!
Cel mai recent răspuns:
Cornel Vasile , Consilier juridic
07:55, 5 Septembrie 2015