avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contabilitate agentie de turism
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contabilitate agentie de turism

De cateva luni m-am ales pe cap cu o agentie de turism.Sincer mi se pare groaznica,nimic nu este clar, facturile vin prin fax, originalele ajung sau nu ajung, se fac plati fara a se primi chitante in timp util,respectiv in cadrul lunii in care s-a facut plata,As dori sa stiu daca este la fel si in alte agentii sau eu am un patron superficial.
Si as dori sa va mai cer parerea in legatura cu urmatoarea situatie(tb sa precizez ca sunt noua pe acest domeniu al agentiilor de turism): se incheie un contract cu o firma din Grecia care furnizeaze servicii de cazare, si pt inceput se emit doua facturi de avans.Acum as dori sa stiu pentru facturile pe care ag de turism din Romania le emite reprezentand Sejur Grecia vila x unde are achizitionate locuri de cazare, pt aceste facturi cum se calculeaza comisionul agentiei????
In contract sunt prevazute tarifele pe camera, dar ag mai face reduceri cum pot sa-mi calculez pe fiecare factura in parte comisionul.?Astept pana in momentul in care se v-a factura intreg contractul,si pana atunci inregistrez facturile in 473?Chiar nu stiu cum sa procedez.Daca cineva ar putea sa-mi dea o directie ar fi perfect.Astept parerile voastre , multumesc mult!!
In lipsa unei facturi finale, desigur ca nu se poate calcula. Este indicat sa fie inregistrate in 472 / 471 pana la solutionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alte servicii de rezervare si asistenta turistica 7990 acd acd Buna ziua, M-ar interesa sa deschid un site de rezervari cazari online . Precizez ca pe site se va putea platii contravaloarea inchirierii Ca sa evit ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile agentie turism olguta79 olguta79 In cazul unei agentii de turism neplatitoare de tva am urmatoarea situatie legata de facturile pe sejururi.Agentia vinde in ianuarie pe 15/01/2013 un sejur in ... (vezi toată discuția)