avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare cetateni straini
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare cetateni straini

Pot angaja cetateni straini pentru o activitate noua (mai concret am schimbat obiectul principal de activitate si vreau sa incep altceva cu angajati straini) in conditiile in care indeplinesc celelalte criterii ? Nu imi este clar in ce fel trebuie satisfacuta conditia "angajatorul trebuie sa desfasoare activitatea pt. care doreste sa angajeze". (Pana acum am avut obiectul principal constructii civile, am renuntat si am schimbat obiectul principal in coafura si vreau sa angajez o senegaleza specializata in coafura afro, dar vreau sa o angajez acum, inainte sa deschid efectiv salonul).
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:40, 1 Septembrie 2015
Bună ziua. Atâta timp cât ați autorizat codul caen / activitatea respectivă, nu vad nici un impediment în a angaja persoana respectivă.
O puteti angaja numai dupa ce obtineti avizul de angajare de la IGI.
Multumesc, dar pot obtine avizul in aceste conditii ?
Angajatorul va obtine avizul de angajare de la formatiunile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrari din judetul in care are sediul social. Pentru aceasta, va depune o serie de documente.
[ link extern ]

In speta, cred ca puteti obtine avizul in conditiile mentionate de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, cetatenii sirieni au voie sa lucreze full time in ... andreeaded andreeaded Buna ziua, cetatenii sirieni au voie sa lucreze full time in Romania? (vezi toată discuția)
Salon unghii false - conditiile necesare ahiile ahiile Buna ziua Ma poate ajuta cineva cu informatii legat de deschiderea unui salon de unghii false? 1. Vreau sa stiu ce cod CAEN este atribuit acestei ... (vezi toată discuția)
Completare declaratie 112 laszloecaterina laszloecaterina AM ANGAJAT 4 CETATENI DIN REP.MOLDOVA ,IN REVISAL MI-A LUAT SERIA PASAPORT FARA SA-MI CEARA CNP-UL.ACUM IN DECL 112 AM NEVOIE DE CNP. CUM PROCEDEZ? MULTUMESC (vezi toată discuția)