avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... santajat de o institutie a statului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

santajat de o institutie a statului

Buna ziua,detin un teren intravilan intr-un oras,si de doua luni m-am trezit cu vecini ad hoc, chiar de-a lungul terenului blocandu-mi orice cale de acces,ba mai mult si lateral m-am trezit cu gard blocand 80%cale de acces.La data cand am cumparat terenul in fisa cadastrala nu erau prevazuti acesti vecini si culmea nici macar nu detin un teritoriu mai mare ci doar cat tine un trotuar.Consider ca exista interese meschine si vreau sa stiu la ce institutie a statului trebuie sa fac plangere pt. faptul ca am fost inselata si peste noapte se gasesc mostenitori pe domeniul public tocmai acolo unde gasesc terenuri bune de construit asa cum este terenul meu.Va rog sa-mi spuneti unde pot face plangere pt. abuz si fals in documente.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 06:24, 9 Septembrie 2015
Cu scuzele de rigoare, d-voastră nu aveţi cunoştinţă mdespre noţiunea de ŞANTAJ+ pe care o folosiţi.şi care nu are absolut nici o legătură cu situaţia descrisă de d+voastră. În al 2+lea rând O INSTITUŢIE nu poate să şantajeze. Această infracţiune+ art.207 Noul cod penal, se poate realiza numai de c[tre o persoană şi nu de către o instituţie.
Revenind la situaţia descrisă, am înţeles că v+au apărut nişte vecini noi, care nu erau în fişa cadastrală iniţială. Acest lucru este perfect admisibil, inclusiv prin lege-art. 32 alin.1 lit. a din Legea 7/1996 care prevede că „efectul de opozabilitate al înscrierilor este inoperant cu referire la suprafaţa terenurilor, destinaţia, categoria de folosinţă, valoarea sau alte asemenea aspecte -aici intrând şi vecinii- care se pot schimba( mai mor, ai vând, mai moştenesc, etc). Prin urmare, nu văd cum aţi fost înşelată deoarece d+voastră nu vă plângeţi de încălcarea dreptului d+voastră de proprietate ci de faptul că v+au apărut noi vecini.
Calea de acces blocată este proprietatea d-voastră sau este drum public?
Aveţi dreptul să solicitaţi drum de acces la calea publică , prin desfiinţarea gardului respectiv.
Nu încurcaţi noţiunile şi adresaţi+vă , cu actele ,de proprietate, unui avocat, pentru lămurirea situaţiei şi a unei îndrumări corecte. pentru rezolvarea situaţiei.
Multumesc pt. informatii,am contactat deja un avocat,fac precizarea ca terenul de care vorbesc nu este ingradit,iar vecinul care a aparut acum doua luni este pe domeniul public.Eu la data cand l-am cumparat aveam vecin str.Muntenia nr.2 iar acum ad hoc m-am trezit cu vecin si culmea el este proprietar pe toata lungimea terenului meu nedandu-mi acum posibilitatea nici unei cai de acces pe lungime,acest nou proprietar nu are nici lungimea si nici latimea necesara construiri a ceva anume.Imaginati-va un teren de tenis (proprietatea mea si pe lungimea stradala, o proprietate care nu este ingradita, cu latimea de 1m-1,5m, si spuneti-mi si mie cine poate lasa cale de acces la asa dimensiune.Hai, ca eu las 1m,dar celalalt daca lasa si el asa cum mi s-ar parea corect,cu ce mai ramane?Gurile rele spun ca proprietarul care a vandut terenul cu pricina, propr. mea actuala,a ascuns faptul ca se judeca inca in 2007 pentru un teritoriu vast care cuprindea si domeniul public,si primaria a folosit din proprietatea tanarului vecin acesta nemaigasind decat aceasta fasie de care tine cu dintii si ma obliga intr-un fel sa i-o cumpar.Intreb Primaria cum si-a permis sa foloseasca in interes public o proprietate privata fara a aduce la cunostinta proprietarului de drept de intentiile si sa nu se regaseasca in planul urbanistic zonal,pe care l-am cerut si primaria refuza sa mi-l elibereze.Sunt curioasa daca la data cand l-am cumparat 2007,in P.U.Z.acest teren in litigiu a existat.Sunt foarte suparata si mahnita de interesele ascunse ale unor moguli si functionari foarte gretosi si aroganti care au impresia ca daca stau pe niste scaune sunt stapanii lumii.Sa va spun ceva,sunt atat de prosti ,de incompetenti si de puturosi ce n-am intalnit.Birocratia si fuga de raspundere abunda in toate institutiile statului.Puneti-va in situatia mea si poate intelegeti durerea.Am platit pt. acest teren,si consider cu tarie in continuare ca am fost inselata .
Pe d-voastră trebuie să vă intereseze doar proprietatea d-voastră pe care ați cumpărat-o și pentru care ați încheiat cu vânzătorul un contract de vc. având și o schiță cadastrală anexă. având Doar pe acestă suprafață aveți dreptul de proprietate. În rest, că terenul vecin este domeniul public sau retrocedat , nu are absolut nici o importanță. Pe schița cadastrală sunt indicate punctele de amplasament, conform măsurătorilor stereo 70 și pe baza acestei schițe aveți dreptul să introduceți o acțiune în grănițuire, indiferent care este vecinul. D-voastră nu ați cumpărat vecinătatea(indiferent că această vecinătate este de 1m -ceeace s-ar numi în termeni vechi-o sfoară- sau 1ha, ) ci imobilul teren având nr. cadastral.....Nimeni nu vă poate obliga să încheiați un contract la care d-voastră să nu-l acceptați.
Pe de altă parte, dacă nu aveți cale de acces la drumul public aveți tot dreptul să solicitați în instanță, proprietarilor vecini , să vă admită trecerea .la calea publică.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum servitute mihai13d mihai13d Buna ziua am achizitionat de curand (5) zile un teren , in vederea construirii uni case . dar am aflat ca intr e mine si vecinii spate - fata exista un drum ... (vezi toată discuția)
Cale de acces agafite cristian agafite cristian daca nu sa specificat pe contr. de vanz-cump . ca mi s-a vandut si calea de acces , desi ea este specificata pe schita , iar schita este parte integranta a ... (vezi toată discuția)
Proprietarul fondului aservit a pus gazon pe jumătate din suprafața servituții de trecere. Îmi poate face plângere penală pentru distrugere dacă trec cu mașina peste gazon? Aida2016 Aida2016 Proprietarul fondului aservit,a pus gazon pe jumatate din suprafata servitutii de trecere constituita in favoarea noastra.A facut asta ca sa nu ajungem la ... (vezi toată discuția)