Am si eu o intrebare, la care sper din tot sufletul sa imi raspundeti: de 2 ani lucrez la o firma de contabilitate ca si contabil, numai ca pe cartea mea de munca scrie operator PC. Anul acesta am terminat facultatea de administratie publica, si ma gandeam sa duc la locul de munca o adeverinta de la facultate cum ca mi-am luat licenta dar am auzit ca nu ma ajuta cu nimic deoarece pe cartea de munca va scrie in continuare tot operator PC, iar salariul meu va ramane acelasi pa cartea de munca(minimul pe economie). Este adevarat ca nu ma poate incadra ca altceva in cadrul firmei de contabilitate si salariu meu va ramane pe cartea de munca la fel de mic chiar daca am terminat o facultate?In facultate am facut si contabilitate dar......... Sper sa imi puteti raspunde. Multumesc anticipat
Depinde foarte mult de angajator daca vrea sa-ti schimbe functia si sa-ti negocieze salariul. ITM-ul nu are ce-ti face daca angajatorul spune ca nu are post pentru calificarea ta.
Depinde de angajator,daca iti schimba incadrarea pe un post similar pregatirii tale profesionale.Angajatorul este obligat sa mareasca salariul pe cartea de munca cu valoarea specifica absolventilor de facultate.
Nu prea vad ce treaba sa aiba ITM-ul
Angajatorul poate dar nu este obligat sa schimbe o functie in alta dupa absolvirrea unor studii superioare.
Ca sa fii incadrat contabil trebuie sa ai minim studii medii de contabiliatte Faptul ca ati facut un curs la faculatte de contabilitate nu poate sta la baza incadrarii de contabil
Oricum pentru postul de operator PC, cf l;egislatiei ar trebui sa aveti putin mai mult de 600 salariu, cf indicilor de indexare reglemenattai de CCMUN:
Doar pt muncitor necalificat sal minim este de 600 !
Art. 40. - (1) Se stabilesc următorii coeficienţi minimi de ierarhizare, pentru următoarele categorii de salariaţi:
a) muncitori:
1. necalificaţi = 1,
2. calificaţi = 1,2;
b) personal administrativ încadrat în funcţii pentru care condiţia de pregătire este:
1. liceală = 1,2,
2. postliceală = 1,25;
c) personal de specialitate încadrat pe funcţii pentru care condiţia de pregătire este:
1. şcoala de maiştri = 1,3,
2. studii superioare de scurtă durată = 1,5;
d) personal încadrat pe funcţii pentru care condiţia de pregătire este cea de studii superioare = 2.
Incadrarea in functia de contabil se face in baza actelor de studiu care atesta aceasta calificare. Din pacate, chiar daca ati absolvit studii superioare, respectiv Administratie Publica, nu veti putea fi incadrat in functia de contabil, ci cel mult trebuie, impreuna cu angajatorul dumneavoastra, sa cautati o incadrare conforma organigramei. Faptul ca dumneavoastra ati facut contabilitate in cursul facultatii nu va confera si dreptul de a fii incadrat in functia de contabil. Dar puteti urma un curs de contabilitate acredit de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei si Cercetarii. In urma absolvirii unui asemena curs puteti fi incadrat ca si contabil, dar fara studii superioare. Marirea salariului pe carte de munca nu depinde numai de absolvirea unei Institutii de Invatamant Superior ci si de vointa angajatorului dumneavoastra. Pentru alte detalii, cu cea mai mare placere. In speranta ca v-am putut ajuta, va doresc mult succes.
Cu stima,
Angela
Buna ziua
florina_letea
BUNA ZIUA.NUMELE MEU ESTE FLORINA SI SUNT NOUA. INTAMPLATOR V-AM DESCOPERIT..IAR DC ASA A FOST INTAMPLAREA AM SI EU NEVOIE DE CATEVA INFORMATII.
EU AM ... (vezi toată discuția)