avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu casatorie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu casatorie

Buna seara!
As dori sa va intreb care este perioada maxima de timp in care se pot lua cele 5 zile libere in urma casatoriei.
Concret, eu m-am casatorit in 8 august şi pana in 31 august am fost in concediu de odihna (lucrez in invatamant). As fi dorit sa imi iau cele 5 zile libere aferente casatoriei din 7 pana in 11 sept. Directorul insa nu stie daca se mai acorda dupa atata timp, spunand ca aceste zile libere s-ar lua teoretic imediat dupa eveniment, iar atunci eu era in concediu de odihna.
As dori daca se poate un raspuns avizat in aceasta problema si ar fi ideal daca mi-ati putea indica si baza legala.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:55, 1 Septembrie 2015
Baza legala este regulamentul intern al angajatorului sau c.c.m. aplicabil acestuia, intrucat in acest document trebuie sa existe reglementata situatia acordarii zilelor libere platite in cazul unor evenimente deosebite familiale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Botezul copilului si cununia religioasa Daniel popescu 30 Daniel popescu 30 Lucrez la o firma privata din Lugoj si nu mi-au dat liber considerand ca botezul fiului si casatoria religioasa a mea nu este un eveniment important.Cum ... (vezi toată discuția)
Zile evenimente deosebite iuliana8 iuliana8 Buna ziua. E legal ca in regulamentul intern sa fie trecute 3 zile de concediu la nasterea copilului in conditiile in care in legea concediului paternal sunt 5 ... (vezi toată discuția)
Zile libere casatorie Vali12 Vali12 Buna ziua, La sfarsitul lunii august a.c. ma voi casatori si nu voi putea sa-mi iau aceste libere, deoarece in luna septembrie urmeaza sa intru in concediul ... (vezi toată discuția)