avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier in strainatate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier in strainatate

In urma cu o luna, venind din Anglia spre Romania, in Germania am avut un accident rutier fiind pasager intr-un microbuz. Am fost dus cu elicopterul la o clinica medicala, unde mi-a fost acordata asistenta medicala (RMN si analize). Astazi mi-a venit de la clinica germana o factura in valoare de aproximativ 700€. Ce ar trebui sa fac in acest caz? Singura posibilitate e s-o platesc?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:20, 1 Septembrie 2015
Achitarea cheltuielilor de ingrijire medicala trebuie facuta de persoana gasita vinovata de producerea accidentului iar plata se face de catre asiguratorul RCA. Daca nu exista asgirare RCA atunci trebuie sa plateasca soferul.
Transmiteti clinicii sa solicite plata facturii de catre asiguratorul RCA.
Nu detineti o asigurare medicala de calatorie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Victima accident rutier tatianatintisan tatianatintisan Buna seara, Sotul meu a fost victima unui accident rutier, era pasager in masina vinovatului, din accident s-a ales cu multiple fracturi ale fetei , ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, pretentii pasager kaspersky0913 kaspersky0913 Buna seara, In primul rand vreau sa va multumesc pentru timpul acordat si pentru ca cititi aceasta intrebare, apreciez. Iar acum ca sa trec direct la ... (vezi toată discuția)
Accident rutier PaulHaiducu PaulHaiducu Un pensionar a facut un accident rutier, soldat cu persoane accidentate grav in autoturismul sau. Soferul pensionar nu a fost baut si avea doar asigurarea auto ... (vezi toată discuția)