avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum agricol evidentiat in hartile cadastrale.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum agricol evidentiat in hartile cadastrale.

Buna ziua. Asi dori sa stiu daca amplasamentul unui drum agricol trebuie respectat in conditiile in care acest drum este evidentiat in hartile cadastrale.
Situatia de fapt sta in felul urmator:
Acest drum desparte doua loturi de teren care au apartinut aceluiasi proprietar care a si respectat amplasamentu acestui drum . Ulterior cele doua terenuri au intrat in proprietatea altei persoane care doreste sa schimbe amplasamentul acestui drum, respectiv sa lase drum la marginea unuia dintre cele doua terenuri. Intrebarea mea este daca este legala o asemenea solutie avand in vedere faptul ca drumul agricol este evidentiat in hartile cadastrale deci nu este o simpla servitute de trecere . Care ar fi calea prin care noul proprietar sa fie obligat sa respecte vechiul amplasament al drumului care este mult mai usor de folosit decat varianta propusa de el. Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Drum de servitute pentru loturile invecinate vpreda2003 vpreda2003 Buna ziua, Pe o suprafata de teren, in urma parcelarii, respectiv vanzarilor catre mai multi proprietari, s-a prevazut si un drum de servitute pe partea ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere ? mist mist Buna Ziua, Am cumparat un imobil aflat in indiviza la inceputul anului 2000 si ilterior s-a procedat la iesirea din indiviziune - constituindu-se 2 loturi ... (vezi toată discuția)
Informatii achizitie teren andrei_istodorescu andrei_istodorescu Buna ziua, De curand am gasit un teren compus din 4 loturi(doar lotul numarul 1 are acces la strada, celelalte fiind in linie in spatele primului lot). ... (vezi toată discuția)