buna ziua ma numesc apetrei felix aurel sint din bt am fost dat afara de la firma skiptrans conf. art 61 lit a .
motivul ptr care am fost dat afara cum scrie legea este ptr.abateri grave,dar eu nu consider ca am facut abateri grave.sa incepem cu inceputul ;
la sirsitul lui dec 2014 dispecerul Andrei costan a plecat de la firma skiptrans ptr. conditiile de munca s .i salarizare
In ianuarie au angajat doi dispeceri noi afoni care habar nu aveau ce inseamna sa fii dispecer. am mers la munca in 19 mart .am stat 4 luni si o sapt in acest timp nu am fost adus la bazele jost unde puteam sa fac baie, sa spal hainele, conform conditiilor de la angajare. pe scurt m-am luat de dispeceri ptr.faptul ca sint incopetenti, ca imi calca demnitatea mea ca om.Eu nu suport sa intru undeva in casa ,in masina sau oriunde sa miroase a nespalat. In afara de faptul ca am mers pe trasee interzise adica din Italia pe Cuneo, Gap, Barcelonette este interzis sa mergi daca ai mai mult de 25 t..Eu aveam 35- 38 de t .Nu asta m-a deranjat, m-a deranjat faptul ca am fost cosiderat un prost, care munceste la firma si ce o sa faca ? comenteaza il dam afara. Din febr martie cei mai vechi au plecat din cauza cond, de munca.
eram obligati sa spalam benele dupa AMONITRAT 33% 30% , OXID DE MAGNEZIU, DUPA NISIP, PIATRA CU INSTALATIA Proprie de pe bena (normal un dus la care ei sperau ca dupa spalare nu vei fi refuzat ) pe Franta.Acest lucru este interzis pe Franta. Scuza lor ;platim noi dar daca merg la alta firma ce fac??? nu pot zice nu m-am luat de dispeceri. Ca judeca cind da o cursa unii la 2 sapt. veneau la baza, iar eu doar la boscheti.Vreau sa stiu daca am vreo sansa sa-i dau in judecata si sa cistig procesul. cu alte cuvinte mi-au calcat demnitatea mea de om. in incheiere vreau sa spun ca dispecerul care a plecat la sfirsitul lui decembrie m-a chemat la firma unde lucreaza dar nu merg ptr. ca nu are contract pe Romania. de ce m-ar chema daca fac abateri disciplinare ????? sau ma cheama ptr. ca stiu sa muncesc nu fur, nu comentez si nu pup in fund pe nimeni. Nu vrau despagubiri ci vreau sa-si revizueze atitudinea fata de oamenii care pina la urma muncesc ptr. adica ii tin in spate. Astept un raspuns. Va multumesc
1. Decizia de sanctionare poate fi contestata de salariat la instantele judecatoresti competente in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii.
2. Instanta competenta : Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.
3. Nimeni nu va poate spune ce sanse exacte aveti intr-un astfelde litigiu.
ieri, dar tin sa mentionez ca am primit convocare sa merg la firma,am mers ,mi-am cerut scuze ca am fost agresiv ptr. ca m-au tinut doar la boscheti .Am semnat procesul verbal prin care am adus numeroase jigniri la adresa dispecerilor .
conf procesului vb DL APETREI FELIX AUREL RECUNOASTE CA A TRIMIS ACESTE MESAJE INT-UN MOMENT DE MAXIMA NERVOZITATE SI SI-A EXPRIMAT PAREREA DE RAU PTR.DERANJUL NERVOS PE CARE L-A AVUT . eu nu vreau daune morale sau altfel de daune ci sa isi ceara scuze si sa ma cheme la munca ptr. ca ei si-au incalcat ceea ce ei au spus la angajare ; firma are masini de spalat dusuri si conditii bune ptr. a va odihni si ce am primit ???? in ultimile 4 luni nimic. am platit cu banii mei dusurile masinile de spalat pe franta italia si belgia si va da-ti seama ca nu puteam sta cu o lenjerie murdara in acazul in care am prins temeraturi de 48 ,44 si 40 pe italia unde nici aerul conditionat nu facea fata
Prin contestatie, puteti solicita instantei inlocuirea sanctiunii desfacerii disciplinare a c.i.m. cu o alta sanctiune disciplinara.
In acest sens, avem Decizia ICCJ nr. 11/2013 (publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 460, din 25 iulie 2013), si anume :
INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE
in numele legii
DECIDE:
Admite recursurile in interesul legii formulate de Colegiul de conducere al Curtii de Apel Bucuresti si de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si, in consecinta:
In interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 252 alin. (5) raportat la art. 250 din Codul muncii stabileste ca:
Instanta competenta sa solutioneze contestatia salariatului impotriva sanctiunii disciplinare aplicate de catre angajator, constatand ca aceasta este gresit individualizata, o poate inlocui cu o alta sanctiune disciplinara.
Obligatorie, potrivit dispozitiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedura civila. Pronuntata, in sedinta publica, astazi, 10 iunie 2013.