avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Eroare intr-un proces-verbal de contraventie rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Eroare intr-un proces-verbal de contraventie rutiera

Buna ziua,

Procesul verbal in cauza are trecute 3 puncte de penalizare, in timp ce la lege se specifica pentru viteza in cauza (70km/h) doar 2 puncte de penalizare (aceasta realitate mi-a fost confirmata de insasi politia rutiera ca si raspuns la o petite de a mea).
Este in acest caz procesul verbal lovit de nulitate?
Ce cai de atac am?

Multumesc,
Tavi
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:24, 2 Septembrie 2015
Puteti formula plangere contraventionala impotriva V,in termen de 15 zile de la comunicare ,la judecatora responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Părerea mea este că da, pentru că vi s-a produs o vătămare care nu poate fi înlăturată altfel decât prin anularea procesului-verbal de contravenție. Acesta este un motiv de nulitate relativă a actului sancționator, motiv care atrage anularea acestuia. Citiți mai jos Decizia nr. XXII/2007, pronunțată de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție, hotărâre obligatorie pentru restul instanțelor.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare proces verbal contraventie tiberiu60 tiberiu60 In data de 21.07.2014 mi s-a intocmit un proces verbal de contraventie. Am semnat si am luat exemplarul A doua zi am observat ca pe procesul verbal agentul a ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal contraventie zahariematei zahariematei Buna ziua! Doresc sa va intreb daca prescurtarea prenumelui intr-un p-v poate atrage nulitatea procesului verbal? Am citit OG nr. 2/2001 art.17 insa nu imi ... (vezi toată discuția)
Pe pv de contravenție întocmit în 9 ianuarie scrie anul 2018 în loc de 2019. am vreo șansă de câștig în instanță cu motivul acesta? Iustin. Iftode Iustin. Iftode Bună ziua, în data de 9 ianuarie 2019 am fost oprit de către un echipaj al politiei rutiere Iași pentru ca am fost surprins cu pistolul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)