avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare vs partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare vs partaj

Salut,

Am o intrebare. Avem cota parte din niste terenuri agricole/fanete ramase mostenire de la bunici, pe titlu de proprietate.

Din ce am inteles, pentru ca sa putem sa vinde aceste suprafete (ca sa scapam de impozitul pe terenuri pe care nici macar nu le folosim) ele trebuiesc intabulate si facut partajul.

Am demarat procedura ca toti mostenitorii sa aiba actele la zi din punct de vedere realizare succesiune (au mai murit ceva unchi/veri intre timp).

Intrebarea e: odata ce am finalizat cu toate succesiunile ce trebuie facut mai intai: intabularea sau partajul ?

Este vreo varianta ca sa putem face intai partajul ? Si apoi fiecare sa intabuleze parcela care ii ramane prin partaj ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cristian1234 , utilizator 14:17, 2 Septembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire incalcita swamerra swamerra Buna ziua, am o problema cu o mostenire din partea bunicului meu. Bunicul meu a murit acum vreo 10 ani. Bunicul nu a lasat la nimeni partea lui, noi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am si eu o intrebare. msbml msbml Buna ziua. Am si eu o intrebare.Tatal meu impreuna cu fratele lui au mostenit niste parcele de pamant de la bunicul care au fost impartite intre cei doi ... (vezi toată discuția)
Mostenire alterego1 alterego1 Stimati favocati si orumisti, as dori daca se poate un raspuns la problema mea. Va multumesc anticipat pentru efort. Problema mea este ... (vezi toată discuția)