avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... autoturism
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

autoturism

Buna seara,

As dori sa stiu daca, in momentul in care are loc o vanzare-cumparare autoturism cu plata in rate, intre o persoana juridica si persoana fizica, mai trebuie ca vanzatorul sa declare undeva sau e suficient un inscris sub semnatura privata cu stampila si semnatura vanzatorului si semnatura cumparatorului, bineinteles, fara sa se declare nicaieri. Mentionez ca se doreste sa se faca un act pur si simplu intre doua persoane ce are obiect un autoturism, insa masina e pe persoana juridica si nu se poate incheia contractul intre persoane fizice.Va multumesc:)
Cel mai recent răspuns: Olivia Nedelcea , Contabil 03:45, 14 Iulie 2009
Poate va este de ajutor acest sfat gasit pe internet:
Pasi de urmat in inmatricularea unei masini, la schimbarea de proprietar. Situatie la mine a fost urmatoarea: vanzatorul - o firma din Constanta. Cumparatorul - eu, in Bucuresti. Actul de instrainare: factura fiscala.

a) Am cumparat de la o firma o Dacia Logan. Firma mi-a dat fisa de inmatriculare cu radierea facuta in orasul de care apartinea (Constanta). NU UITATI!!! FOARTE IMPORTANT!!! Vanzatorul este obligat sa treaca pe talon datele noului proprietar, sa semneze si sa puna stampila, daca e firma. Altfel nu se poate inmatricula!!!.
Avand in mana certificatul fiscal al masinii (care atesta ca nu are datorii) si fisa de inmatriculare (date de vanzator), am inceput sa alerg dupa restul de acte.
se face contract intre pers. juridica (vanzator) si pers. fizica (cumprarator)+factura +chitanta, vanzatorul trebuie sa aiba achitate la zi taxele catre Primarie (tot ce are, nu doar masina)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta + inmatriculare eronata willyg willyg Desi situatia este foarte complicata, voi incerca sa sintetizez in putine cuvinte ceea ce am de spus: 1. In martie 2014 a fost vanduta o Dacia Logan (pers ... (vezi toată discuția)
Cumparare auto de la persoana fizica catre juridica biti biti Buna ziua , Sunt SC care doresc sa cumpar un autoturism de la o persoana fizica . Care sunt actele necesare pt efectuarea tranzactiei ? E obligatorie ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare autoturism Endelus Endelus buna ziua doresc sa achizitionez un autoturism de la o persoana juridica. intrebarea este care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac pentru a o inmatricula pe ... (vezi toată discuția)