avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Achizitie intracomunitara
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Achizitie intracomunitara

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati : Ce acte am nevoie de o achizitie de marfa din ungaria? Mentionez ca vreau sa o platesc cash. La vama ce acte trebuie sa prezint si cum se va face inregistrarea contabila?
Cel mai recent răspuns: Constantin Teodor , Contabil 10:27, 5 Septembrie 2015
1. In primul rand TREBUIE sa fii inregistrat in Registrul Operatorilor Intracomunitari. Asta se face prin o cerere la administratia financiara de care apartineti.
2. Din Ungaria este nevoie de o factura fiscala emisa de un operator cu cod de TVA valabil in UE.
3. Nu mai exista vama pentru achizitiile intracomunitare de cand tara noastra este membra UE. Deci nu prezinti la intrarea in tara decat documentele eliberate de partenerul maghiar.
4. Inregistrarea contabila se face ca la orice marfa achizitionata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la import din ue si export an alte tari ue cerbu99 cerbu99 Salut tuturor. Am nevoie si eu de ajutor. Am un SRL cu cod TVA. societatea urmeaza sa achizitioneze regulat bunuri din UE pe care le vinde in decurs de o ... (vezi toată discuția)
Marfa adusa din ungaria sub_bass2002 sub_bass2002 Buna. Am o intreprindere individuala. Vreau sa aduc marfa din ungaria, dar nu sunt platitor de tva si nici inregistrat la registrul operatorilor ... (vezi toată discuția)
Valabilitate factura din alta tara pt pfa neplatitor de tva kammi kammi Am un Pfa cu impozit fix, neplatitor de Tva, fara contabilitate si as dori sa stiu in ce masura sunt valabile facturile emise in alte tari, precum Ungaria, ... (vezi toată discuția)