avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... disjungere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

disjungere

Poate instanta disjunge cererea reconventionala de cererea de chemare in judecata in cazul in care amandoua actiuni se refera ca probe peremptorii la actele existente la dosar , desigur,sub alt aspect ?
Cel mai recent răspuns: peraspera , utilizator 14:36, 14 Iulie 2009
Nu exista temei legal sa disjunga cererea reconnetionala daca este depusa in termen si nun tinde la ingreunarea solutionarii cauzei
Refolmulati intrebarea, cererea de chemare in judecata si reconventionala nu sunt probe de netagaduit! :-/

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
handsu a scris:

amandoua actiuni se refera ca probe peremptorii la actele existente la dosar

Exprimarea asta n-are nici un inteles.
E doar o ...betie de termeni juridici, care nu pot fi alaturati in modul in care i-ati alaturat dvs.
Probe conludente (apreciate in acest fel de parti) se afla la dosar.Acestea sunt depuse pentru a documenta pozitia reclamantului , dar totodata sunt probe ,explicate de parat,si in documentarea cererii reeconventionale . Deci,prin analizarea probelor sub aspectul invocat de parti se poate solutiona amandoua cereri . In acest caz se poate avea loc disjungerea ?
Concludenta probelor se apreciaza de catre judecator... - una la mana.
2 - De exemplu certificatul de casatorie e o proba concludenta si intr-o cerere de divort si intr-una de partaj al bunurilor dobandite in timpul casatoriei, dar asta nu insemna ca cele doua cereri nu pot fi judecate separat.

Deci nu ne-ati spus mai nimic ...referindu-va la concludenta nu stiu caror probe.

Ma asteptam sa spuneti ...mai pe romaneste, ce obiect au cele doua cereri. Altfel nu putem "vedea" daca ele pot fi disjunse ori ba.

Asa ...pe uscat (pur teoretic) pot doar sa va spun ca o cerere reconventionala nu poate fi disjunsa de cererea principala atunci cand intre ele exista o legatura atat de stansa incat admiterea cererii reconventionale ar duce la respingerea cererii principale.

Ce pricepeti din asta ...ne lasam surprinsi.

Alte discuții în legătură

Intampinare /cerere reconventionala pasm pasm Buna ,desi prin citatia emisa mi s/a pus in vedere sa depun cu 5 zile inainte intampinare ,nu am reusit si am depus cerere de angajare aparator fapt pt. care ... (vezi toată discuția)
Cerere reconventionala peste termen ContSters14151 ContSters14151 As avea nevoie urgenta de decizii ale ICCJ si decizii CEDO care sa contina admiterea unei cereri reconventionale peste termenul legal, respectiv odata cu ... (vezi toată discuția)
Cerere reconventionala disjunsa de cererea principala - se va tine cont de expertiza dispusa in dosarul initial? danaceausu danaceausu Actiune in anulare contract de vanzare-cumparare/contract de concesiune, paratul depune intampinare (exceptie timbraj insuficient....) -reconventionala ... (vezi toată discuția)