avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită anulare act de executare
Discuție deschisă în Executare silită

anulare act de executare

Debitorul nostru a formulat contestaţie la executare şi ia fost admisă. Judecătorul a dispus anularea actului de executare (poprire) pentru că nu s-au respectat disp. art. 454 al.2 ind1, art 454 al.2 ind.2 C.pr.civ . Judecătorul a reţinut că în cererea de poprire nu a fost indicat sediul şi codul de identificare fiscală (art. 454 al.2 ind1C.pr.civ), şi deşi s-a dispus poprirea tuturor conturilor debitoarei , nu s-au indicat elemente de identificarea pentru fiecare subunitate debitoare titulară de cont (art 454 al.2 ind.2 C.pr.civ).
Menţionez că, sediul era indicat iar neindicarea codul de identificare fiscală, având în vedere că debitoarea este o primărie, nu ştiu dacă poate duce la anularea actului de executare. La fel consider şi în cazul neindicării elementelor de identificarea pentru fiecare subunitate debitoare titulară de cont, aceste informaţii despre titularii de cont nu le pot obţine decât de la primărie iar aceasta în calitate de debitoare nu va colabora.
Consideraţi că această soluţie este legală şi temeinică ? Dacă da, Iimi puteţi spune vă rog unde este prevăzută aceast sancţiune?
Cel mai recent răspuns: B.Ramona , utilizator 11:50, 14 Iulie 2009
Dupa parerea mea, care nu este infailibila, cred ca instanta a decis, legal si fondat.
Intr-adevar s-au incalcat dispozitiile exprese ale Codului de procedura civila:
Art. 454
(2^1) Adresa de infiintare a popririi va cuprinde numele si domiciliul debitorului persoana fizica ori, pentru persoanele juridice, denumirea si sediul lor, precum si codul de identificare fiscala.
(2^2) In cazul in care se solicita infiintarea popririi pentru toate conturile unei persoane juridice, inclusiv pentru conturile subunitatilor fara personalitate juridica ale acesteia, se vor indica elementele de identificare pentru fiecare titular de cont in parte, respectiv pentru fiecare subunitate a societatii debitoare.

Datele de identificare le puteti solicita si de la Trezorerie.
Mulţumesc ! Nelămurirea mea era dacă neîndeplinirea condiţii de formă ale comunicării către debitor a măsurii popririi, în sensul omisiunii indicării codului de identificare fiscală al debitoarei şi a elementelor de identificarea pentru fiecare subunitate debitoare titulară de cont este de natură a conduce la anularea actelor de executare, atâta timp cât nu a prejudiciat debitoarea, nefăcându-se dovada unei vătămări, în sensul art. 105 alin. 2 C.pr.civ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legala poprirea Andrei T Andrei T inaintea popririi conturilor unei societati nu era necesara trimiterea unei somatii prin care sa se puna in vedere achitarea sumei urmarite? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Perimare Katri Katri Avem o sentinţă civilă investită cu formulă executorie împotriva unei primării, Primăria fiind obligata către noi la plata unei sume de bani ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu michella73 michella73 Buna ziua, in 2008 am facut o refinantare in valoare de 22500 lei, in 2010 in urma taieri salariilor cu 25% am inceput sa nu mai pot achita ratele am facut ... (vezi toată discuția)