Avem o sentinţă civilă investită cu formulă executorie împotriva unei primării, Primăria fiind obligata către noi la plata unei sume de bani reprezentând contravaloare prestări servicii. Am mers la executor...acesta a poprit toate conturile primăriei. Împotriva acestui act de executare Primăria a făcut contestaţie la executare. Contestaţia la executare formulată de Primarie a fost admisă pe motiv că nu au fost indicate toate elementele de identificare pentru fiecare subunitate debitoare, poprite fiind toate conturile, dispunându-se anularea actului de executare - poprire - şi refacerea poprii cu respectarea disp. art 454 al. 2 ind1 şi al 2 ind.2. Am formulat recurs...se judecă încă...
Întrebările mele ar fi:
1. Poate interveni perimarea, având în vedere faptul că din luna martie (luna în care executorul a trimis popririle) executorul nu a mai formulat nici un act de executare? Menţionăm că, în tot acest timp noi am fost prezenţi sau am trimis înscrisuri la fiecare termen de judecată al contestaţiei la executare formulată de primărie, am declarat recurs care încă se mai judecă. Toate aceste acte pot întrerupe perimarea?
2. Pentru a întrerupe perimarea este suficientă o cerere către executorul judecătoresc prin care insistăm în continuarea executării?
Vă mulţumesc !
Ca sa se perime, lucrarea ramane in neexecutare, abandonata, nu se mai intereseaza de ea creditorul. Perimarea este o sanctiune care vizeaza tocmai aceste lucrari abandonate, lasate in neexecutare.
Faceti imediat o cerere catre executorul judecatoresc (sa nu treaca 6 luni de la actul lasat in neexecutare) si se reia totul in vechiul dosar de executare. Altfel, trebuie sa faceti un nou dosar de executare (atentie sa nu iesiti din termenul de prescriptie de 3 ani).
Inocentia
Poprire conturi
gritosu
As vrea sa intreb, exista prevazut un termen legal cand \"expira\" o poprire pe conturi? sau poprirea se ridica doar in momentul in care se efectueaza plata. ... (vezi toată discuția)