avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită perimare
Discuție deschisă în Executare silită

perimare

Avem o sentinţă civilă investită cu formulă executorie împotriva unei primării, Primăria fiind obligata către noi la plata unei sume de bani reprezentând contravaloare prestări servicii. Am mers la executor...acesta a poprit toate conturile primăriei. Împotriva acestui act de executare Primăria a făcut contestaţie la executare. Contestaţia la executare formulată de Primarie a fost admisă pe motiv că nu au fost indicate toate elementele de identificare pentru fiecare subunitate debitoare, poprite fiind toate conturile, dispunându-se anularea actului de executare - poprire - şi refacerea poprii cu respectarea disp. art 454 al. 2 ind1 şi al 2 ind.2. Am formulat recurs...se judecă încă...
Întrebările mele ar fi:
1. Poate interveni perimarea, având în vedere faptul că din luna martie (luna în care executorul a trimis popririle) executorul nu a mai formulat nici un act de executare? Menţionăm că, în tot acest timp noi am fost prezenţi sau am trimis înscrisuri la fiecare termen de judecată al contestaţiei la executare formulată de primărie, am declarat recurs care încă se mai judecă. Toate aceste acte pot întrerupe perimarea?
2. Pentru a întrerupe perimarea este suficientă o cerere către executorul judecătoresc prin care insistăm în continuarea executării?
Vă mulţumesc !
Cel mai recent răspuns: INOCENTIA ZISSU , Consilier juridic 11:28, 4 Septembrie 2009
Ca sa se perime, lucrarea ramane in neexecutare, abandonata, nu se mai intereseaza de ea creditorul. Perimarea este o sanctiune care vizeaza tocmai aceste lucrari abandonate, lasate in neexecutare.
Faceti imediat o cerere catre executorul judecatoresc (sa nu treaca 6 luni de la actul lasat in neexecutare) si se reia totul in vechiul dosar de executare. Altfel, trebuie sa faceti un nou dosar de executare (atentie sa nu iesiti din termenul de prescriptie de 3 ani).
Inocentia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare act de executare B.Ramona B.Ramona Debitorul nostru a formulat contestaţie la executare şi ia fost admisă. Judecătorul a dispus anularea actului de executare (poprire) pentru că nu s-au ... (vezi toată discuția)
Perimare executare silita mainneba mainneba In septembrie 2010 s-a deschis un dosar de executare ca tert poprit iar executorul bancar de la vremea respectiva a trimis adrese de poprire la banci care au ... (vezi toată discuția)
Poprire conturi gritosu gritosu As vrea sa intreb, exista prevazut un termen legal cand \"expira\" o poprire pe conturi? sau poprirea se ridica doar in momentul in care se efectueaza plata. ... (vezi toată discuția)