avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme divort

Buna ziua! Sunt in proces de divort cu sotul meu, am fost amenintata de nenumarate ori de el, unele dintre amenintari fiind cele cu moartea, ma ajuta cu ceva daca depun plangere la politie (nu penala) pentru aceste amenintari? si in conditiile in care a sustras tot ce inseamna documente personale (certificat casatorie, certificatele de nastere ale copiilor, contracte diverse, inclusiv cel al apartamentului in care locuim), ce pot face in aceasta privinta? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 16:44, 4 Septembrie 2015
La poliție faceți plângere penala pt amenințare pt ca fapta e penala. Stați liniștită ca nu pățește nimic.
Sa stau linistita? nu inteleg...voiam sa stiu daca aceasta plangere ma ajuta cu ceva in acest divort, eu nu mai doresc sa locuiasca impreuna cu mine, dar el refuza sa plece...
Doamna din pacate nu va ajuta cu nimic! nici la divort, nici ca vreo posibila consecinta a plangerii penale! DAR, in eventualitatea in care aceste amenintari continua va va fi de ajutor sa demonstrati starea de pericol prin existenta unor "antecedente"! Totodata, daca la 1a plangere nu se va intampla nimic si dnul va continua cu un astfel de comportament, la a2a sau a3a plangere lucrurile vor fi privite cu mai multa seriozitate! Asa ca sfatul meu este in sensul depunerii unei astfel de plangeri.
In privinta actelor aveti dreptul sa solicitati si dvs. altele. De asemenea va puteti adresa instantei unde solicitati evacuarea sotului din locuinta pe motivul ca sperie copiii avand un comportament necuvenit in fata acestora. Plangerile la politie v-ar ajuta in acest sens.
ma ajuta cu ceva daca depun plangere la politie (nu penala) pentru aceste amenintari?

ati scris " nu penala" si am tras concluzia ca ii purtati de grija sau ca va e teama ca face puscarie, asa am socotit. De aia v-am zis ca nu pateste nimic, mare minune sa ia amenda.
aveti vreo dovada ca va ameninta cu moartea ?
Daca puteti dovedi ca sunteti in stare de pericol, puteti cere emiterea unui ordin de restrictie si protectie , cererea se depune la judecatoria de care apartineti cu domiciliul si nu se plateste taxa de timbru.

Alte discuții în legătură

Vă rog să mă ajutați - ma ameninta sotul Roxana iuliana Roxana iuliana Eu și soțul meu neam despărțit din cauza neînțelegerilor , certurilor amenințărilor , avem doi copii de 8 și 10 ani copii fiind martorii ... (vezi toată discuția)
Vreau să divorțez de soțul meu, care e violent atât fizic cât și verbal, dar el spune că îmi poate lua copiii pentru că are un venit mult mai mare decât al meu. ce mă sfătuiți? elisa emilia elisa emilia Buna ziua Sunt casatorita cu un om violent fizic si verbal.Avem 3 fete(8, 5 si 3 ani).Vreau sa divortez dar el zice ca imi poate lua copii deoarece are un ... (vezi toată discuția)
Hartuire marinaioana marinaioana buna ziua!am si eu o problema...in urma cu aproximativ doi ani am inceput o relatie cu un baiat.totul a decurs normal pana in urma cu 6 luni.datorita faptului ... (vezi toată discuția)