Buna ziua. Vreau sa intreb daca, eu nu am servici dar detin o casa. Am datorii la Banca Transilvania si am intarziat cu plata si dosarul meu a mers la o forma de recuperare Risc, in caz ca nu reusesc sa achit la timp, dupa cum vor cei de la recuperare, sa mi se vanda casa pentru ca banca sa-si recupereze datoria? Mentionez ca datoria catre banca e de doar 2700 de lei.
Cu respect!
Daca nu aveti alte venituri si aveti credite neachitate ,firma de recuperare prin executor judecatoresc poate scoate casa la licitatie ptr.acoperire credit(capital+dobanzi+penalizari+cheltuieli executare),dupa acoperire sume, ceea ce ramane in plus de la vanzare imobil veti primi inapoi.
Potrivit art.46 din Legea nr.76/2002, drepturile băneşti prevăzute la art. 43 fac obiectul executării silite pentru debite provenite din plata necuvenită a acestora, precum şi pentru cazurile prevăzute de Codul de procedură civilă ori de alte dispoziţii legale speciale.
Asadar, indemnziatia de somaj face obiectul executării silite pentru cazurile prevăzute de Codul de procedură civilă ori de alte dispoziţii legale speciale.