Buna ziua. Vreau sa intreb daca, eu nu am servici dar detin o casa. Am datorii la Banca Transilvania si am intarziat cu plata si dosarul meu a mers la o forma de recuperare Risc, in caz ca nu reusesc sa achit la timp, dupa cum vor cei de la recuperare, sa mi se vanda casa pentru ca banca sa-si recupereze datoria? Mentionez ca datoria catre banca e de doar 2700 de lei.
Cu respect!
Ajutorul de somaj nu este supus urmaririi(popririi),ptr.astfel de debite! Art.729.NCPC Limitele urmaririi veniturilor banesti(4)"Ajutoarele pentru incapacitate temporare de munca,compensatia acordata salariatiilor in caz de desfacere a contractului individual de munca pe baza oricaror dispozitii legale ,precum si sumele cuvenite somerilor ,potrivit legii, nu pot fi urmarite decat pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere si despagubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vatamari corporale,daca legea nu dispune altfel." Ca atare, daca nu aveti alte venituri, o sa va execute silit casa prin scoatere la licitatie publica.
ups, asa e.
aveti interes in acest caz sa va intelegeti cu creditorul.
daca ati primit somatie de la executor, depuneti in contul acestuia cat puteti sa platiti ca sa nu se ajunga la executarea casei.