avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Decizie privind suspendarea platii Indemnizatie ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Decizie privind suspendarea platii Indemnizatie crestere copil!

Buna ziua,am primit acasa un plic in care imi spune ca imi suspenda indemnizatia de crestere a copilului incepand cu data de 05.08.2015.
Intrebarea e de ce imi suspenda pentru ca am depus actele pe 01.10.2013 deci ar mai trebuii sa iau inca 3 luni banii ca mi da cu o luna in urma.
Mai bine sa va scriu exact cum mia trimis.

Directorul executiv al Agentia judeteana pentru plati si inspectie sociala Ilfov d-na/d-nul Buzoianu Diana Carmen numit prin Decizia Nr.177/02.07.2015 avand in vedere prevederile:
-OUG NR.113/2011 Privind organizarea si functionarea agentiei nationale pentru plati si inspectie sociala,cu modificarile si completarile ulterioare;
-HG NR.151/2012 Privind aprobarea statutului propriu de organizare si functionare al agentiei nationale pentru plati si inspectie sociala,cu modificarile si completarile ulterioare;
-ART.16 ALIN.(2) DIN OUG NR.111/2010,Privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor,cu modificarile si completarile ulterioare;
-ART.30 ALIN.(01) SI 32 ALIN.1 Din normele metodologice de aplicare,aprobate prin hotararea guvernului NR.52 DIN 2011

Regulamentul de organizare si functionare al Agentia Judeteana Pentru Plati Si Inspectie Sociala Ilfov si in temeiul competentelor conferite de lege,decide:
ART.1 Suspendarea platii dreptului
ART.2(1) Suspendarea platii dreptului prevazut la art.1 se face incepand cu data de 05.08.2015
ART.2(2) Suspendarea platii are la baza motivul:ART.11 OUG111/2010 1 LUNA

ART.3 Decizia poate fi contestata in termen de 30 de zile de la comunicare,la AGENTIA JUDETEANA PENTRU PLATI SI INSPECTIE SOCIALA ILFOV.
In cazul in care sunteti nemultumit de solutionarea contestatiei,decizia poate fi atacata la Tribunalul Ilfov.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:34, 18 Septembrie 2015
OUG 111/2010 prevede:
art.16
(2) Dreptul la indemnizaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin. (4) şi (5) se suspendă începând cu ziua următoare celei în care:
....
j) se constată că timp de 3 luni consecutive se înregistrează mandate poştale returnate.
....

Prin urmare,acestea sunt situatiile in care se suspenda plata indemnziatiei pentru CCC.

Normele de aplicare a OUG 111/2010 prevad:
art. 30
(1) În cazul în care 3 luni consecutiv se înregistrează mandate poştale returnate, plata drepturilor prevăzute în ordonanţa de urgenţă se suspendă, urmând ca agenţia teritorială să verifice cauzele care au condus la această situaţie.
....

Prin urmare, suspendarea platii s-a datorat faptul ca timp de 3 luni consecutiv mandatele postale prin care vi s-a achitat indemnizatia au fost returnate.

Ce s-a intamplat, ati fost plecata din tara , v-ati schimbat domiciliul etc.?
1. Daca ati optat pentru concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani veti primi indemnizatie pentru CCC pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani.

2. Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC si indemnizatia aferenta atunci, fie ca intra sau nu si el o luna in CCC, se reduce CCC al dvs. cu o luna de zile iar indemnizatia o veti primi pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 1 an si 11 luni.

3. - Din decizia AJPIS inteleg ca copilul dvs. este nascut pe 04.09.2013.
- Deci daca tatal copilului indeplinete conditiile pentru a beneficia de CCC atunci AJPIS a procedat legal cand a suspendat plata indemnizatiei pentru CCC

4. Pentru perioada 01 - 04 august veti primi indemnizatie in luna septembrie 2015.

5. Daca mandatele au fost returnate pentru ca nu ati fost acasa trebuie sa mergeti la AJPIS sa rezolvati problema.

Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Nu,nu am fost plecati din tara si nici nu ne-am schimbat domiciliul doar ca acum ultima oara cand am luat banii a trebuit sa ne ducem la posta,nu ne-a mai intrat pe card pentru ca din spusele celor de la posta le-a expirat contractul cu BCR si ca nu ii vom mai primi pe card.
Copilul este nascut pe 05.09.2013 iar cand sotul a bagat actele pentru ccc le-a bagat din luna octombrie.
Iar noi pana acum in fiecare luna am primit banii pe card.
Corina271, utilizator
Puteti contesta decizia respectiva, invocand faptul ca "din spusele celor de la posta le-a expirat contractul cu BCR" (insa va trebui sa si probati acest lucru) si ,din aceasta cauza, mandatele postale au fost returnate, intrucat acest motiv a fost invocat in Decizie (art.30 alin.1 din Normele de aplicare a OUG 111/2010).

Nu inteleg de ce nu vi s-a mai platit pe card indemnizatia ?
Cornel Vasile, Consilier juridic
In primul rand contestati decizia AJPIS de suspendare a indemnizatiei si mergeti tot acolo sa rezolvati problema.

Alte discuții în legătură

Suspendarea platii stimulent de insertie optiunea ii Hexman Hexman [b]Saptamana trecuta am primit un document de la AGENTIA JUDETEANA PENTRU PLATI SI INSPECTIE SOCIALA[/b] [u]documentul:[/u] DECIZIA nr. xxxx din xx/xx/xxxx ... (vezi toată discuția)
Debit din veniturile suplimentare încasate în timpul indemnizaþiei pentru ccc, contestare decizie de debit acs1983 acs1983 Incepand din 24.08.2011 sunt in CCC. In urma cu cateva zile am fost chemat la Directia Judeteana de Asistenta Sociala si mi s-a spus ca figurez cu venituri ... (vezi toată discuția)
Restituire indemnizatie crestere copil leorot leorot Buna ziua, Sotia mea a nascut in nov 2012 si pana in nov 2014 a primit indemnizatie pt crestere copil. Am primit recent o decizie de la agentia judeteana ... (vezi toată discuția)