Buna ziua, as dori sa stiu cum se poate modifica partea descriptiva a unui CF, in sensul ca la sectiunea constructii "descrierea imobilului/observatii-referinte" este trecut doar "casa", cand eu as dori sa modific acest lucru sa fie in concordanta cu realitatea adica "casa+etaj sau casa P+E"
Mai precizez faptul ca demersurile pentru constructia imobilului au inceput prin anii 70 (detin autorizatia de constructie, in care e trecuta casa familiara cu P+1 etaj), ulterior la finalizarea acestuia prin 80 am o adeverinta prin care se constata executarea constructiei "casa noua cu P+1 etaj.
Se poate face 1. pe cale administrativa (ordinul 700/2014 - art.220?) sau 2. judecatoreasca (art.914 C.civil)?
Daca ma puteti indruma pe vreuna din cai sau orice alt sfat, va multumesc anticipat.
Se va intocmi o documentatie cadastrala de actualizare date imobil la care se va atasa autorizatia si actele casei P+E.
In cazul in care la intabularea constructiei au fost depuse actele cu descrierea P+E atunci puteti solicita biroului de carte funciara o rectificare, dar discutati amanunte la BCPI teritorial.