avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare constructie

Sunt proprietarul unei case de locuit tip P+1. Casa am obtinut-o impreuna cu sotia, in anul 1995, prin contract de intretinere incheiat cu socrii mei. Casa a fost finalizata in anul 1984 (autorizatia de construire a fost pe un singur nivel dar in timpul constructiei a aparut un decret emis de Ceausescu prin care a intervenit obligativitatea construirii doar de case cu etaj astfel ca socrii au construit casa cu etaj dar fara sa mai solicite autorizatie de construire, proiecte etc.) Casa a fost intabulata in C.F. doar in anul 1995 cand s-a incheiat contractul de intretinere. In momentul de fata in C.F. apare "casa curte si gradina in suprafata de ......". Impozitul la primarie il platesc pentru toata suprafata (inclusiv etaj).
Am mers la banca pentru a contracta un credit si sunt refuzat periodic pentru faptul ca nu apare in extrasul C.F. imobil "P+1". Ce ar trebui sa fac eu in acest caz pentru a figura in extrasul C.F. ca imobilul este cu etaj si care ar fi costurile?
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 19:04, 9 Decembrie 2010
Va sugerez sa consultati un cabinet de cadastru/topometrie. Exista o procedura "standardizata". De aici veti obtine toate datele si costurile aferente procesului de intrare in normalitate.
Ultima modificare: Joi, 9 Decembrie 2010
PFA NECSA IOAN , Evaluator
Formulati o actiune judecatoreasca in accesiune imobiliara pentru restul de casa(etaj).
Dupa pronuntarea hotararii judecatoresti solicitati OCPI sa modifice CF si sa va intabuleze dreptul de proprietate pt. intreg imobilul.
cand ati scos ultimul extras CF?

din formula "casa,curte si gradina" nu este clar individualizata casa dupa ultimele norme OCPI . puteti solicita unui autorizat cadastru (gasiti lista la OCPI din jud dvs) sa intocmeasca o documentatie de actualizare date cadastrale. in urma masuratorilor, depunerii actelor ( autorizatie construire, pv receptie sau certificat de atestare a edificarii constructiei- pentru constructiile mai vechi de 2001) a taxelor ocpi obtineti un CF cu situatia reala/actualizata - tern si constructie C1 "locuinta familiala P+E, 5camere, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras cf versus extras cadastral 2015 sheianca sheianca Va rog, in vederea reamenajarii unei locuinte, pentru autorizatia de construire, am solicitat o ridicare topografica. Desi casa veche e cumparata recent, ... (vezi toată discuția)
Se poate face intabulare, doar cu titlu de proprietate? Marica_sz Marica_sz Buna ziua, Sunt mostenitorul unei case si teren intr-un sat din Salaj. Strabunicii mei au act de donatie din 1942, conform caruia au dobandit ... (vezi toată discuția)
”notare” vs intabulare laurentiubogdan laurentiubogdan Proprietarul unei case de vanzare mi-a explicat ca imobilul are ”intabulare pe teren si [i]notare[/i] pe casa”. Motivul ar fi ca, in autorizatie, ... (vezi toată discuția)