avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Dubla cetatenie minor 14 ani
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Dubla cetatenie minor 14 ani

Buna seara.Poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema ? Eu sunt romanca ,casatorita cu un italian si am un baiat care a implinit 14 ani in februaie. I-am facut certificat de nastere romanesc si acum ar trebui sa-i fac si buletin de identitate.Politia s-a prezentat acasa la parintii mei in Romania unde avem domiciliul pt.acest motiv.Intrebare : daca nu ma prezint in tara cu baiatul ce implicatii exista ? Odata fiind inregistrat la primarie este neaparat necesar sa-i fac buletin ? Daca nu ma prezint risc vreo amenda sau doar cetatenia romana ? Intre timp am decis ca baiatul nu are nevoie de dubla cetatenie.Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:44, 14 Septembrie 2015
E clar. Probabil ca nu aveti certificat de nastere romanesc pentru copil de aceea copilul nu exista in baza de date. Daca dvs. nu sunteti CRDS nici copilul nu poate fii CRDS. Copii au domiciliul parintilor sau a celui la care locuieste statornic.Deci mai intai sa aveti certificat de nastere romanesc pentru copil si apoi va solicitati si pentru dvs. si pentru el pasaport CRDS. La obtinerea pasaportului veti fii obligata sa predati buletinul.
Gogolino a scris:

I-am facut certificat de nastere romanesc si acum ar trebui sa-i fac si buletin de identitate.Politia s-a prezentat acasa la parintii mei in Romania unde avem domiciliul pt.acest motiv.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Duplicat certificat nastere pentru cetatean roman si italian, cu domiciliul in italia zorana85 zorana85 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie: -tatal meu, cetatean roman, locuieste de 10 ani in Italia unde are si domiciliu ... (vezi toată discuția)
Cetațenia romana minor 14 ani Claudiu Iordache Claudiu Iordache Care sunt pasii de urmat pentru obtinerea cetateniei romane si pentru eliberarea carti de identitate pentru un minor de 14 ani nascut in italia, cu mama ... (vezi toată discuția)