avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara copil minor

Buna ziua! In decizia de divort, sotul trebuie sa plateasca pensie unicului nostru fiu in varsta de 16 ani. Pe parcursul divortului nu a avut servici si plateste la minim pe economie. Are insa o permanenta grija sa nu fie angajat undeva cu carte de munca pentru a nu i se mari plata pensiei. Sa fiu mai explicita, a deschis un stand de vanzare haine impreuna cu actuala partenera de viata, vinde si el, dar cu siguranta este trecuta numai ea in acte. Zilele trecute i-a spus fiului la telefon ca nu-mi mai da mie pensia, o sa-i deschida un cont in care sa-i vireze banii, iar copilul cand are nevoie sa-si ia de acolo bani. Este corect cum procedeaza? Ce trebuie sa fac, deoarece pana acum am evitat sa discut cu el despre aceasta problema, nefiind in cunostinta de cauza. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: danyleca , utilizator 08:48, 10 Septembrie 2015
Să înțeleg că există stabilită prin hotărâre judecătorească o pensie de întreținere stabilită la minimul pe economie?
Da, 170 lei.
Faceți o notificare către fostul soț prin care să-i puneți în vedere să achite de îndată pensia de întreținere, așa cum o achita și până acum. Dacă nu achită la termen,formulați o plângere penală pentru săvârșirea infracțiunii de abandon de familie, deoarece eu cred că s-ar putea dovedi reaua credință.
Acum mi-a sosit decizia Judecatoriei definitiva. Deci are pensia de 170 lei lunar, deoarece nu are servici. Mi-a trimis prin mandat postal, acum o luna, pensia incepand din 14.01.2015 pentru 7 luni (a vandut o masina si a avut bani). De acum incolo nu vrea sa-mi mai plateasca mie, vrea sa-i puna pe card baiatului. Deci, daca nu o primesc in termen de 2-3 luni pot face plangere?
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2015
danyleca, utilizator
Buna seara! M-a sunat azi sa-i trimit copilul cu buletinul sa-i deschida un card pe care sa-i depuna pensia alimentara. Mi-a comunicat urmatoarele:" Nu-ti dau tie nici un ban, tu ai salariu". Bun, daca depune banii pe card sa-l administreze el si copilul, este corect? Are dreptul, din punct de vedere legal, sa faca numai cum vrea el?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Septembrie 2015
danyleca, utilizator

Alte discuții în legătură

Fostul sot nu vrea sa-si deschida cont pentru a se vira pensie minor in intretinere valentinaman valentinaman Buna seara, am o situatie foarte neplacuta si as vrea sa ma ajute cineva cu o solutie. Eu platesc pensie alimentara si am si doua popriri, pana acum ... (vezi toată discuția)
Consultare balcania balcania In urma sentintei de divort minorul a fost incredintat mamei urmand sa platesc pensie de intretinere stabilita prin hotarare judecatoreasca. La locul de munca ... (vezi toată discuția)
Pensia de întreținere minor Tatiana Tuță Tatiana Tuță Buna seara ! Daca doresc sa am o zi fixa pe luna pentru a primi pensia de întreținere, cum trebuie sa procedez pentru a-i se opri pe stat acești bani ... (vezi toată discuția)