Buna ziua! In decizia de divort, sotul trebuie sa plateasca pensie unicului nostru fiu in varsta de 16 ani. Pe parcursul divortului nu a avut servici si plateste la minim pe economie. Are insa o permanenta grija sa nu fie angajat undeva cu carte de munca pentru a nu i se mari plata pensiei. Sa fiu mai explicita, a deschis un stand de vanzare haine impreuna cu actuala partenera de viata, vinde si el, dar cu siguranta este trecuta numai ea in acte. Zilele trecute i-a spus fiului la telefon ca nu-mi mai da mie pensia, o sa-i deschida un cont in care sa-i vireze banii, iar copilul cand are nevoie sa-si ia de acolo bani. Este corect cum procedeaza? Ce trebuie sa fac, deoarece pana acum am evitat sa discut cu el despre aceasta problema, nefiind in cunostinta de cauza. Va multumesc!
Faceți o notificare către fostul soț prin care să-i puneți în vedere să achite de îndată pensia de întreținere, așa cum o achita și până acum. Dacă nu achită la termen,formulați o plângere penală pentru săvârșirea infracțiunii de abandon de familie, deoarece eu cred că s-ar putea dovedi reaua credință.
Acum mi-a sosit decizia Judecatoriei definitiva. Deci are pensia de 170 lei lunar, deoarece nu are servici. Mi-a trimis prin mandat postal, acum o luna, pensia incepand din 14.01.2015 pentru 7 luni (a vandut o masina si a avut bani). De acum incolo nu vrea sa-mi mai plateasca mie, vrea sa-i puna pe card baiatului. Deci, daca nu o primesc in termen de 2-3 luni pot face plangere?
Buna seara! M-a sunat azi sa-i trimit copilul cu buletinul sa-i deschida un card pe care sa-i depuna pensia alimentara. Mi-a comunicat urmatoarele:" Nu-ti dau tie nici un ban, tu ai salariu". Bun, daca depune banii pe card sa-l administreze el si copilul, este corect? Are dreptul, din punct de vedere legal, sa faca numai cum vrea el?
Consultare
balcania
In urma sentintei de divort minorul a fost incredintat mamei urmand sa platesc pensie de intretinere stabilita prin hotarare judecatoreasca. La locul de munca ... (vezi toată discuția)