avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara copil minor

Buna ziua! In decizia de divort, sotul trebuie sa plateasca pensie unicului nostru fiu in varsta de 16 ani. Pe parcursul divortului nu a avut servici si plateste la minim pe economie. Are insa o permanenta grija sa nu fie angajat undeva cu carte de munca pentru a nu i se mari plata pensiei. Sa fiu mai explicita, a deschis un stand de vanzare haine impreuna cu actuala partenera de viata, vinde si el, dar cu siguranta este trecuta numai ea in acte. Zilele trecute i-a spus fiului la telefon ca nu-mi mai da mie pensia, o sa-i deschida un cont in care sa-i vireze banii, iar copilul cand are nevoie sa-si ia de acolo bani. Este corect cum procedeaza? Ce trebuie sa fac, deoarece pana acum am evitat sa discut cu el despre aceasta problema, nefiind in cunostinta de cauza. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: danyleca , utilizator 08:48, 10 Septembrie 2015
Sa stiti ca nu prea aveti de ales in conditiile in care nu are venituri din munca oficiale. Nu il puteti executa silit ca nu are nimic si plangere faceti fara rezultate.
Lasati-l sa ii puna pe card si cand o sa vrea copilul de imbracat sa platesca cu cardul.
Invatati-l sa economiseasca si sa fie responsabil cu banutii.
Multumesc gi-jane 2. Problema este ca nici pe copil nu-l intereseaza cardul, el nu vrea sa-i faca card. Am stat cu el de vorba si mi-a zis ca nu este nevoie. Pentru ce se complica fostul meu sot, nu inteleg... Mai trebuie sa plateasca si comisionul de administrare card... Sau poate este mai ieftin decat sa puna banii prin mandat postal? Sau poate nu vrea sa puna banii lunar? Nu-l inteleg! Mereu gaseste cate ceva, asa, ca sa nu existe intelegere. O sa-l las sa depuna cum vrea el, ca m-am saturat de pretentiile unui om care nu stie decat sa-si sune copilul si sa-i spuna "tata te iubeste", dar de intalnit si stat cu copilul numai ii promite, iar el este mereu ocupat si nu-si onoreaza promisiunile....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fostul sot nu vrea sa-si deschida cont pentru a se vira pensie minor in intretinere valentinaman valentinaman Buna seara, am o situatie foarte neplacuta si as vrea sa ma ajute cineva cu o solutie. Eu platesc pensie alimentara si am si doua popriri, pana acum ... (vezi toată discuția)
Pensia de întreținere minor Tatiana Tuță Tatiana Tuță Buna seara ! Daca doresc sa am o zi fixa pe luna pentru a primi pensia de întreținere, cum trebuie sa procedez pentru a-i se opri pe stat acești bani ... (vezi toată discuția)
Consultare balcania balcania In urma sentintei de divort minorul a fost incredintat mamei urmand sa platesc pensie de intretinere stabilita prin hotarare judecatoreasca. La locul de munca ... (vezi toată discuția)