avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Fondul Notarial
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Fondul Notarial

Buna ziua,
am intalnit intr-o carte funciara, la pozitia B 1, proprietar inca de la infiintare 1900 - Fondul Notarial.
Doresc sa aflu ce sau cine este acest fond, care este situatia juridica a acestuia in prezent si posibilitatea de a deschide o actiune pentru dobandirea dreptului de proprietate asupra terenului prin uzucapiune ( constructia nu este intabulata , doresc sa o intabulez dar as dori sa stiu daca se poate direct prin OCPI cu un topograf autorizat sau tot prin instanta ).
Amintesc faptul ca subsemnatul platesc impozitul si folosesc cladirea si terenul aferent de 20 de ani.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 05:53, 14 Septembrie 2015
Nu aveți titlu de proprietate asupra terenului , pentru a se putea face intabularea. Deoarece uzucapiunea a început înainte de introducerea noului cod civil, aceasta va continua pe vechiul cod, respectiv vă trebuie 30 ani , pentru a fi acceptată uzucapiunea . Faptul că plătiți impozit pe teren acest lucru nu constituie titlu de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare cladire, fara teren puslic puslic De la o persoana fizica incerc sa cumpar o cladire care a fost dobandita acum mai multi ani, in baza unei facturi, de la o societate care a dat faliment, el ... (vezi toată discuția)
Intabulare gradina iiulian iiulian Buna ziua, Sunt in discutii pentru cumpararea unei proprietati la tara unde proprietarii actuali au doar titlul de proprietate si urmeaza sa se intample ... (vezi toată discuția)
Carte funciara roxanaana roxanaana buna seara am si eu o problema si doresc daca se poate un raspuns am cumparat o locuinta cu ipoteca.nu am mai reusit din cauza unor probleme financiare sa ... (vezi toată discuția)