avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adeverinta de la fostul loc de munca ca nu mai ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinta de la fostul loc de munca ca nu mai lucreaza acolo

Tata a avut o noua problema cand sa dus la casa de pensii sa depuna actele pentru pensii pentru ca nu a reusit sa le depuna in prima zi de la incheierea contractului individual de munca i s-a cerut adeverinta de la fostul loc de munca ca nu mai lucreaza acolo.
Este asa ceva legal daca nu cam ce masuri se pot lua ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:50, 4 Septembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Nu aceia o avea deja ci o alta adeverinta caci nu mai lucreaza e vorba de pensie anticipata.
1. In cazul pensiei anticipate (anticipate partiale) se emite decizia de pensionare si fara sa exista la dosar copie dupa decizia de incetare a raporturilor de munca.

2. Pensia anticipata (anticipata partiala) se pune in plata abia dupa ce se depune la Casa de Pensii dovada ca nu mai are venituri din salarii (copie dupa decizia de incetare a raporturilor de munca).

3. - Deci cererea celor de la Casa de Pensii nu este indreptatita.
- Pensia nu va fi pusa in plata decat dupa ce se depune la Casa de Pensii copie dupa decizia de incetare a raporturilor de munca.
1. Întrucât i-a încetat raportul de muncă, tatălui dvs. i s-a pus în vedere să depună la dosar dovada încetării calității de asigurat, act prevăzut la art. 76, alin. (1), lit. a) din HG nr. 257/2011. Prin urmare, nu numai că solicitarea casei de pensii este legală, dar tatăl dvs. avea obligația să depună această adeverință la dosar de la bun început.
ART. 76
(1) Actele la care se face referire la art. 103 alin. (2) din lege sunt, după caz:
a) pentru pensia pentru limită de vârstă, anticipată şi anticipată parţială:
(...)
- dovada încetării calităţii de asigurat în cazul înscrierii la pensie anticipată sau pensie anticipată parţială, pentru persoanele care, la data solicitării, nu mai au calitatea de asigurat (original);
(...)

2. Dacă mai aveți întrebări legate de același subiect, respectiv de depunerea dosarului de pensionare la casa de pensii, vă rog să le postați în continuarea acestui topic, așa cum v-am mai spus și prin intermediul mesageriei private.
1. Colega mea, dna Gabriela Pintea, are dreptate, eu nu am citit cu atentie mesajul dvs.

2. Deoarece tatal dvs. nu mai avea calitatea de salariat la data depunerii cererii de pensionare trebuia sa depuna si decizia de incetare a contractului individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala agnes1999 agnes1999 Am un angajat care implineste varsta de 60 de ani in data de 03.01.2010. A depus o cerere pentru a iesi la pensie anticipata patiala cu aceasta data. As avea ... (vezi toată discuția)
Continuarea raporturilor de munca dupa primirea deciziei de pensionare adrian.cocea adrian.cocea O salariata a solicitat pensie anticipata, a fost depus dosarul la casa de pensii, in acest timp a continuat raporturile de munca, a primit decizia de ... (vezi toată discuția)
Exista temei legal ptr.continuare activitate pana la primirea deciziei de pensionare? irina_stirbu2000 irina_stirbu2000 Unui functionar public care solicita pensionarea anticipata (anticipatie de 3 ani si 6 luni ),i se solicita incheierea cartii de munca la depunerea dosarului ... (vezi toată discuția)