avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Autorizatie montare aer conditionat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Autorizatie montare aer conditionat

Buna ziua.Sunt locatar al unui bloc din Cta,si in urma cu 2 luni mi-am instalat un aer conditionat,achizitionat de la un centru comercial,cu firma de instalare a magazinului respectiv ce detine autorizatie in montarea sistemelor de climatizare.Mentionez ca,compresorul este situat sub dormitor,iar tevile de legatura dintre ventilator si compresor,ptr ca nu s-a putut a traversa 2 camere pana la compresor,au fost asezate pe peretele de pe casa scarii(pe peretele extern al dormitorului meu nu al altcuiva) deasupra treptelor langa grinda si acoperite cu un patcablu.Mai sus de ele se afla si un patcablu ce adaposteste fibra optica a unei retele de cablu-internet. Un vecin deranjat de faptul ca nu "se simte bine" cand observa acest patcablu de la aerul de conditionat,a reclamat la primarie. Intrebare: Imi trebuie autorizatie pentru acest aer conditionat? In cazul in care vor venii inspectorii sa constate,ce pot sa faca?Amenda,demontarea sau "distrugerea" lucrarii+amenda? Multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Geo_88 , utilizator 13:47, 5 Septembrie 2015
Primaria nu va interveni in nici un fel
Articolul 11
(1)Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de catre autoritatea publica locala a modificarilor constructive, fara a pune in pericol integritatea structurala a cladirii sau a altor proprietati individuale.
(2)Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari.
Daca ceilalti vecini care si-au montat aparate de aer conditionat au cerut si obtinut acordul asociatiei, atunci veti proceda si dv. asemanator. Daca nu, nu. Deobicei oamenii isi monteaza asemenea aparate fara sa ceara acordul nimanui (ca si, pe vremuri, antenele TV).

De la primarie nu va veni nimeni sa constate un lucru ultravizibil.
Va multumesc ptr raspunsuri.Mentionez ca nu am modificat fatada blocului si nici nu am schimbat aspectul sau destinatia proprietati comune.Ceilalti vecini nu au obtinut acordul asociatiei de proprietari in vederea instalarii sistemelor de climatizare.Si atunci daca nu se prezinta niciun inspector de la primarie sa constate pe baza reclamatiei facute de vecina mea,cine ar fii in masura sa se prezinte? ptr ca reclamanta era foarte inversunata si mi-a aratat bonul probabil de la biroul inspectorat primarie,demonstrandu-mi ca a facut reclamatie. Totusi daca mi se va cere autorizatie voi lua de la asociatie,dupa cum mi-ati spus.Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. vecinul de langa apartamentul meu și-a montat aparatul ... Mihaela Mihaita Mihaela Mihaita Bună ziua. Vecinul de langa apartamentul meu și-a montat aparatul de aer conditionat pe peretele exterior al meu fără să-mi ceara acordul. Ce soluții ... (vezi toată discuția)
Un proprietar de apartament are voie să scoată o parte din ... Drulea Petru Drulea Petru Un proprietar de apartament are voie să scoată o parte din instalația de aer condiționat pe casa scării de bloc? (vezi toată discuția)
Aer conditionat alynus alynus buna ziua! Va rog sa ma ajutati intr-o problema....mi-am cumparat aer conditionat....am inteles ca am veoie pe langa multe acte si de acordul vecinilor. Ce ... (vezi toată discuția)