avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Impozitare pe .... cheltuieli?!
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Impozitare pe .... cheltuieli?!

Daca un srl incheie un contract de consultanta ( pe o perioada de un an) cu o societate/pfa din europa (vezi belgia,franta) , plata facandu-se regulat, nu o sg data, ....... srl ul trebuie sa plateasca statului roman "impozit" in valoare de 5% din suma pe care s a incheiat contractul, iar restul de 95% din suma stipulata in contract se trimite consultantului strain???!!
este adevarat?! adica, daca este asa (cum imi spune contabila), nu este impozit pe o ... "cheltuiala"? binenteles, consultantul isi plateste impozitele lui in tara in care este inregistrat.

Alte discuții în legătură

Taxe/impozite pentru contract servicii consultanta cu pfa belgian DanGabriel13 DanGabriel13 Buna ziua, Un SRL din Romania are un contract de prestari servicii de consultanta cu un PFA belgian. Ce taxe/impozite trebuie sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Seconded employee agreement ramiha ramiha Buna ziua, Mi s-a ivit o oportunitate de a lucra la o firma din Belgia si am inteles de la potentialul angajator ca taxele ar fi mai mici cu un contract de ... (vezi toată discuția)
Alegerea dintre pfi/pfa/srl la prestări-servicii - job angajare mihaistef mihaistef Bună ziua. Am găsit un job, la care angajatorul îmi impune condiție de angajare ca eu să dețin un PFA/PFI/SRL și să facem un contract de prestări de ... (vezi toată discuția)