avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi

Miercuri, 26 martie, are loc evenimentul: Taxarea muncii în 2025: Modificări, provocări și soluții. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Impozitare pe .... cheltuieli?!
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Impozitare pe .... cheltuieli?!

Daca un srl incheie un contract de consultanta ( pe o perioada de un an) cu o societate/pfa din europa (vezi belgia,franta) , plata facandu-se regulat, nu o sg data, ....... srl ul trebuie sa plateasca statului roman "impozit" in valoare de 5% din suma pe care s a incheiat contractul, iar restul de 95% din suma stipulata in contract se trimite consultantului strain???!!
este adevarat?! adica, daca este asa (cum imi spune contabila), nu este impozit pe o ... "cheltuiala"? binenteles, consultantul isi plateste impozitele lui in tara in care este inregistrat.

Alte discuții în legătură

Taxe/impozite pentru contract servicii consultanta cu pfa belgian DanGabriel13 DanGabriel13 Buna ziua, Un SRL din Romania are un contract de prestari servicii de consultanta cu un PFA belgian. Ce taxe/impozite trebuie sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Seconded employee agreement ramiha ramiha Buna ziua, Mi s-a ivit o oportunitate de a lucra la o firma din Belgia si am inteles de la potentialul angajator ca taxele ar fi mai mici cu un contract de ... (vezi toată discuția)
Alegerea dintre pfi/pfa/srl la prestări-servicii - job angajare mihaistef mihaistef Bună ziua. Am găsit un job, la care angajatorul îmi impune condiție de angajare ca eu să dețin un PFA/PFI/SRL și să facem un contract de prestări de ... (vezi toată discuția)