avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... acte necesare pentru scoatere minor din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

acte necesare pentru scoatere minor din tara

buna ziua!v-as ruga daca se poate sa ma ajutati cu un rasp la intrebarea : cum pot sa plec din tara in vacanta cu fiica mea de 1 an si 10 luni?
sa va spun care e situatia: sunt divortata din 14 aprilie 2007 iar prin hotarare ramasa definitiva si irevocabila mi s-a increditat fetita spre crestere si educare mie iar tatal nu a cerut pg de vizita,nimic...decat ca este obligat la plata unei pensii de intretinere.as vrea acum sa plec cu fiica in vacanta la sora mea in italia pentru vreo 2 saptamani si as vrea sa stiu de ce acte sau ce conditii trebuie sa indeplinesc pt a iesi din tara?imi trebuie semnatura tatalui cu toate ca nu are drept de vizita?trebuie sa ii fac pasaport fetitei deoarece al meu a expirat dar pot trece cu buletinul?imi trebuie sa am la mine hotararea si cerificatul ei? in speranta ca am scris ce trebuie ca sa ma pot face inteleasa,astept raspunsul dumneavoastra si va multumesc!
Daca vi s-a incredintat custodia copilului , nu mai este nevoie si de semnatura tatalui. Sa aveti hotararea la dvs. , actele copilului, si ale dvs, iar copilul il treceti in pasaportul dvs. Daca plecati in tr-un stat UE puteti trece si doar cu buletiinul.
DACA ESTE VORBA DOAR DE O VACANTA,PUTETI IESI DIN TARA DOAR CU HOTARAREA JUDECATOREASCA SI CERTIFICATUL DE NASTERE AL COPILULUI,DOAR DACA VRETI SA VA STABILITI IN ITALIA AVETI NEVOIE DE ACORDUL TATALUI...................VA SCRIU IN CALITATE DE PERSOANA CU ACEEASI PROBLEMA.

MULT SUCCES

P.S-CEL MAI INDICAT AR FI SA AVETI SI PASAPORTUL CU DUMNEAVOASTRA CHIAR DACA MERGETI INTR-O TARA DIN UE SI VA SPUN SI DE CE..............DIN PACATE LUMEA ESTE IGNORANTA SI IN ITALIA MAI ALES AUTORITATILE INTAMPINA GREUTATI IN CITIREA CARTII DE IDENTITATE ROMANA DEOARECE DATA DE NASTERE ESTE SCRISA INVERS
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2009
YUKI, utilizator
va multumesc pentru raspuns!eu nu mai am pasaport si speram ca sa nu mai fie nevoie sa imi fac pentru ca este o chestiune de timp.m-am hotarat cam tarziu sa plec si...speram ca nu mai e nevoie de atata umblatura pe la toate birourile mai ales ca acum este vacanta si stai ore intregi la cozi pt ca nimeni nu te baga in seama.oricum o sa sun si la politia de frontiera sa vad ce imi spun.multumiri!
EU ANUL TRECUT IN ROMANIA MI-AM SCHIMBAT PASAPORUL IN 3 ORE ,IMPORTANT E SA AVETI TAXA PLATITA SI TOATE ACTELE NECESARE COPIE SI ORIGINAL
ar fi super.multumesc pentru ajutor!

Alte discuții în legătură

Scoaterea copilului, din tara, de catre parintele caruia i-a fost incredintat Rucsiandru Rucsiandru Buna seara! Am divortat anul trecut si fetita, in varsta de 9 ani a ramas in custodia mea. Pot pleca cu ea, in excursie, in strainatate, fara acordul tatalui ... (vezi toată discuția)
Plecare minor din tara alina27 alina27 buna seara...am 2 copii cu care doresc sa parasesc tara,dar fostul meu sot nu mi da procura.exista cumva posibilitatea de a l da in judecata si sa l oblig sa ... (vezi toată discuția)
Calatorie cu minor in strainatate (parinti divortati) ContSters231389 ContSters231389 Buna seara. Sunt mama unei fetite de 5 ani, divortata anul trecut. Fetita mi-a fost incredintata spre crestere, prin hotarare judecatoreasca definitiva si ... (vezi toată discuția)