avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cumparare uscatorie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cumparare uscatorie

Locuiesc la etajul I al unui bloc intr-un apartament de doua camere in imediata vecinatate a uscatoriei. As dori sa o cumpar pentru a-mi face inca o camera. In ce conditii pot sa o cumpar? De cate semnaturi am nevoie? De ce acte e nevoie pentru a fi totul legal?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:54, 5 Septembrie 2015
Legal este aproape imposibil sa o cumparati.
Dar asa cum prevede legea 230/2007 puteti sa o inchiriati ori sa o concesionati. Puteti sa o luati in folosinta de la asociatia de proprietari printr-un contract de inchiriere sau concesionare. Discutati cu presedintele, faceti o cerere si o oferta de pret a chiriei lunare ori a unei sume care sa acopere chiria pe o perioada mai indelungata putand astfel sa incheiatiu contract de concesionare pe 20-49 de ani.
Cerea dv se discuta in comitet iar daca cei din comitet nu pot decide, se va discuta in adunarea generala.
Este important de stiut daca mai sunt asemenea uscatoare inchiriate in asociatia dumneavoastra ori nu. In primul caz, existand un precedent, se stie cum trebuie procedat, poate exista deja hotararea adunarii generale de a inchiria mai multe spatii comune...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasi simpli de urmat pentru a inchiria uscatorul? bbking bbking din ce am citit pe acest forum, uscatorul nu poate fi vandut ci doar: inchiriat, concesionat sau dat in folosinta. administratorul asociatie nu prea a fost in ... (vezi toată discuția)
Inchiriere uscator direct de la locatari leonnschi leonnschi se poate inchiria uscatorul direct de la locatari fara a mai avea acordul asociatiei? (vezi toată discuția)
Contract cesiune la notar? petrucristian petrucristian Buna ziua , vreau sa intru in posesia unui spatiu comun al blocului in care locuiesc din ce am vazut pe forum am observat ca am nevoie de semnaturile a 2/3 ... (vezi toată discuția)