avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Liber pentru week-end lucrat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Liber pentru week-end lucrat

Buna ziua,
Am si eu nevoie de o lamurire pe care seful meu nu mi-o poate da si tututor ni se pare tare ciudat cum face programul. O sa detaliez putin problema:
Inainte de a se modifica codul muncii, aveam 2 zile libere consecutive in saptamana in care lucram week-endul. 8h+30min pauza pe zi in timpul saptamanii, 16 ore total in week-end. Totul ok si corect pentru toti. De cand s-a modificat codul muncii si se specifica acolo 48 de ore, lucram asa:
Un exemplu: eu o sa lucrez week-endul asta, in timpul saptamanii am programul asa: luni 8-16:30, marti 8-12, miercuri liber, joi-inca patru ore, depinde de tura cand, sa se faca 48 de ore de la iesirea din tura de marti, vineri program normal. Eu am mai intrebat persoane si ziceau ca daca pleci de acasa sambata si duminica la munca se condisera zi pierduta si trebuie inlocuita cu alta zi intreaga, nu sa considere ca repaus pentru week-end timpul liber de la iesirea din tura pe care oricum il aveam liber.
Este legal? daca asa trebuie ne conformam. Pentru ceva neclaritati in oferirea unui raspuns corect intrebati detalii.
Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Septembrie 2015
Mickaelx, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:15, 6 Septembrie 2015
Pana la urma daca ies din tura azi la 12 e normal sa ma cheme peste 48h de ore fix, poimaine la 12. Nu e prea corect dar asta-i sistemul.
Puteti sa fiti chemat la munca peste 48 de ore dupa o tura de 12 ore lucrate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru inegal vs repaus saptamanal Patience Patience Buna ziua, Am o intrebare referitor la modul de lucru corect pentru un salariat cu norma intreaga (8h/s,40h/s), dar cu un program de lucru inegal. E ... (vezi toată discuția)
Legalitate program 12/24 - 12/48 Elena_Denisa Elena_Denisa Buna ziua, am nevoie de ajutor... in exprimare #-o Cum explic cuiva de ce nu e legal 12/24... si atat si ca trebuie sa fie 12/24, 12/48, va rog? (vezi toată discuția)
Recuperare ore in weekend Gingilica Gingilica Buna ziua, Avand un program zilnic de 7h, pentru ca nu se intruneste norma saptamanala de lucru, este necesar sa recuperez cele 5h lipsa in weekend. Doar ... (vezi toată discuția)