avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preavizul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preavizul

Care este programul unui salariat aflat in preaviz? Daca i se impune sa lucreze in ture de 12 si 9 ore, inclusiv noaptea, este corect?
Ce act normativ reglementeaza acest program?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:57, 7 Septembrie 2015
Buna ziua!
In perioada de preaviz programul de munca ramane neschimbat. Numarul orelor de munca este mentionat in contractul individual de munca si este in conformitate cu prevederile din codul muncii.
Succes!
Programul de munca este cel mentionat in c.i.m. .

Reducerea timpului de munca in perioada de preaviz este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m.aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.

Care este durata timpului de munca mentionata in c.i.m.?
8 ore/zi lucratoare
Tot aceasta este si durata timpului de munca in perioada preavizului, nu este prevazut altceva in c.i.m., in c.c.m.aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.

Nu, nu avem cunostinte de alte prevederi. Va multumesc frumos.

p.s.
editat pentru scriere cu majuscule
Ultima modificare: Duminică, 6 Septembrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Suspendarea contractului de munca pe durata intarzierilor Towelie Towelie Buna ziua, M-ar interesa care este cadrul legal pentru suspendarea contractului de munca pe durata intarzierilor. Concret, am acumulat intarzieri de 18 ore ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz Monica_tm Monica_tm Buna ziua,datorita incapacitatii temporare de munca voi intra in somaj ,mentionez faptul ca am 86 de zile de concediu medical,va rog sa mi spuneti daca e ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz andreea1824 andreea1824 Buna ziua, cate ore sunt obligat sa stau in perioada de preaviz, este obligatoriu 8 ore sau pot sta 4 ore? (vezi toată discuția)