Buna ziua,
In 2008 am facut un imprumut de nevoi personale la banca in valoare de 3500 euro. Dupa trei ani de platit rate am fost in imposibilitate de a mai continua cu plata acestora. Am fost instiintat ca datoria a fost preluata de o firma de recuperare de prin Olanda. Acum o luna imi vine o instiintare de la un Birou de executare precum ca am de plata suma de 5800 euro plus 3500 lei (comisionul executorului), si ca mi se va pune poprire pe salariu.
Va rog sa-mi spuneti ce optiuni am si daca este legala aceasta poprire, tinand cont ca eu nu am semnat nimic cu nici o firma de recuperare sau birou de executare?
Ar fi trebuit sa faceti contestatie la executare in termen de 15 zile din momentul in care ati primit instiintarea privind infiintarea popririi.Intrucat titlul exectuoriu nu este o hotarare judecatoreasca mai puteti formula contestatie privind lamurirea intelesului,intinderii sau aplicarii titlului executoriu se poate face oricand inauntrul termenului de prescriptie a dreptului de a obtine executarea silita[Art.715(3) NCPC].Nu trebuia sa semnati ceva cu firma de recuperare,banca a cesionat creanta respectiva(creditul dvs.) firmei de recuperare conform art.1.566-1.582 Noul Cod Civil.
Multumesc de raspuns. Vineri as vrea sa depun contestatia. V-as ruga sa ma sfatuiti in ce masura continutul contestatiei este viabil avand in vedere urmatoarele:
1. In ianuarie 2014 cuantumul datoriei era de 4509 euro plus 2400 lei onorariu executor. De atunci am reusit sa mai achit o suma de 1600 lei, prin mari eforturi, tinand cont de faptul ca in familie exista un singur salariat, cu un salariu net de 1100 lei pe luna. Acum, dupa un an si jumatate, imi vine instiintare poprire pe salariu pentru suma de 5823 euro plus 3317 lei onorariu executor.
2. Imi puteti spune daca limita maxima (tinand cont ca mai am o porprire de 200 lei de la ANAF) de 1/2 din salariu este fixa sau poate fi si mai mica? Din 1100 lei, scazand 200 poprire ANAF, pot cere la firma sa-mi opreasca maxim 200 lei pentru cea de-a doua poprire (cea pentru care vreau sa fac contestaie)? Ramanand in acest caz cu 700 lei pentru intretinere familie 4 membri.
Buna ziua,
Am depus contestatia si am fost instiintat ca trebuie sa achit o taxa de timbru de 1000 lei. Am motivat ca nu dispun de acei bani, iar judecatoarea mi-a dat un termen in noiembrie 2015 pentru achitarea taxei de timbru. Cand a sosit termenul din noiembrie, eu nu m-am mai prezentat la judecatorie gandindu-ma ca daca tot nu am platit taxa de timbru, mi se va anula cererea.
Astazi, 06.01.2016 am primit prin posta o hotarare cu drept de apel 10 zile, prin care sunt instiintat ca la sedinta din noiembrie (cand trebuia sa am taxa platita) a fost invocata din oficiu exceptia netimbrarii cererii si ramane in pronuntare pe exceptia astfel invocata pentru 02.12.2015. Iar la acest termen din decembrie, s-a hotarat:
1. admiterea exceptiei de netimbrare a cererii invocata din oficiu de instanta si
2. anularea cererii formulate de subsemnatul
Cu drept de apel 10 zile de la comunicare.
Eu nestiind ca se poate invoca o astfel de exceptie de netimbrare a cererii, si nu am mai urmarit stadiul in care s-a desfasurat procesul de judecata.
Intrebarea mea este daca pot continua cu procesul, si daca da, in ce fel? Se face apel?
Executare silita
rami00
In noiembrie 2007 am contractat un credit de nevoi personale la Bancpost in valoare de 3600 euro din care am platit ratele pana in iunie 2011, creditul era ... (vezi toată discuția)