avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Apel dupa invocare exceptie netimbrare a cererii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Apel dupa invocare exceptie netimbrare a cererii

Buna ziua,
Am depus contestatie la o poprire pe salariu. Dupa prima infatisare, am fost instiintat ca trebuie sa achit o taxa de timbru de 1000 lei. Am motivat ca nu dispun de acei bani, iar judecatoarea mi-a dat un termen in noiembrie 2015 pentru achitarea taxei de timbru. Cand a sosit termenul din noiembrie, eu nu m-am mai prezentat la judecatorie gandindu-ma ca daca tot nu am platit taxa de timbru, mi se va anula cererea.
Astazi, 06.01.2016 am primit prin posta o hotarare cu drept de apel 10 zile, prin care sunt instiintat ca la sedinta din noiembrie (cand trebuia sa am taxa platita) a fost invocata din oficiu exceptia netimbrarii cererii si ramane in pronuntare pe exceptia astfel invocata pentru 02.12.2015. Iar la acest termen din decembrie, s-a hotarat:
1. admiterea exceptiei de netimbrare a cererii invocata din oficiu de instanta si
2. anularea cererii formulate de subsemnatul
Cu drept de apel 10 zile de la comunicare.
Eu nestiind ca se poate invoca o astfel de exceptie de netimbrare a cererii, nu am mai urmarit stadiul in care s-a desfasurat procesul de judecata.
Intrebarea mea este daca pot continua cu procesul, si daca da, in ce fel? Se face apel?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:45, 12 Ianuarie 2016
Degeaba formulati apel deoarece acesta vi se va respinge. Din moment ce nu ati achitat taxa judiciara, nu aveti nici o sansa la apel.
Din pacate, fiind admisa exceptia netimbrarii ... treaba e moarta.
Daca aveti cum sa demonstrati ca ati achitat taxa de timbru inainte de pronuntare si ati depus chitanta la instanta, DA puteti continua.
Daca NU, asta este.
Este lipsit de relevanta faptul ca nu ati stiut ca se poate invoca o astfel de exceptie,exceptia netimbrarii este o exceptie dirimanta si absoluta, adica admiterea ei face inutila continuarea procesului si se judeca inaintea oricarei alte exceptii si, bineinteles face inutila intrarea in fondul cauzei.Nu aveti nici o sansa la apel daca nu ati platit taxa judiciara de timbru.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Sa inteleg ca legea nu da nici o sansa celor care chiar sunt intr-o situatie dificila (ma refer aici la imposibilitatea achitarii acestei sume de 1000 lei, care pentru unii reprezinta o suma destul de mare), refuzandu-le astfel dreptul de a-si apara punctul de vedere.
Inca o data se dovedeste ca banul este la putere, nicidecum egalitatea in drepturi. Dar poate ca gandesc eu diferit de altii...


Sa inteleg ca legea nu da nici o sansa..

Nu, sa înțelegeți ca dacă nu va pricepeți într-un domeniu, trebuie sa apelati la specialist, asa cum apelati de ex dacă nu va pricepeți sa înlocuiți instalația electrica sau sanitara.
Nu va puteti judeca fără a plăti taxa stabilita de lege pt un gen de proces, dacă taxa nu e platita, se anulează cererea, apelul de care vb, se refera la anularea acestei cereri, dacă nu ați plătit taxa, nu are sens sa atacati hot de anulare a cererii.
Ce nu ați știut dvs, e ca puteați face cerere de ajutor public judiciar pt ca statul sa va ajute cu aceasta taxa, fie sa o plătiți eșalonat, fie sa fiți scutit, funcție de venitul dvs.
Acuma ați pierdut sansa unei contestații ca ati pierdut termenul. Mai aveți posibilitatea unei contestații dacă o faceți la titlu - clauze abuzive în contractul de credit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare poprire salariu seby14 seby14 Buna ziua, In 2008 am facut un imprumut de nevoi personale la banca in valoare de 3500 euro. Dupa trei ani de platit rate am fost in imposibilitate de a mai ... (vezi toată discuția)
Care este motivul respingerii actiunii ? cmgroup_08 cmgroup_08 sunt intr-un proces in calitate de debitor. am chemat in garantie o alta persoana. mi s-a admis cererea de chemare in garantie. nu am platit taxa de timbru pt ... (vezi toată discuția)
Lipsa timbru judiciar pe apel urgent va rog Mary355 Mary355 Instanta a constatat lipsa timbrului judiciar pe apel si totusi a judecat cauza. Este acest lucru legal?Proces incredintare minor. Multumesc (vezi toată discuția)