buna ziua;
Vreau sa stiu cum pot iesi dintr-un dosar penal in care sunt prins ca parte vatamata. Desfasurarea faptelor sunt dupa cum urmeaza:
-am lucrat cu carte de munca impreuna cu un vecin la un patron care avea exploatare forestiera la aproximativ 200km de domiciliul meu impreuna cu alte echipe din zona respectiva
-din motivul distantei foarte mari de domiciliu meu seara dormeam intr-o rulota care apartinea patronului respectiv
-in una dintre noptii o persoana din zona respectiva (si coleg cu noi) a venit cu caruta impreuna cu alte persoane din zona sa fure lemne din rampa (zona unde adunam noi lemnele) si s-a terminat cu scandal, noi cei 2 care eram la rulota respectiv "pazeam" am fost fugariti. Vecinul meu a fost lovit, rulota distrusa si noi am fugit prin padure, ne.am ratacit de a fost necesar vreo 4 ore sa nimerim inapoi. colegul nostru de acum "inculpatul" este bine cunoscut de politia din zona pentru scandaluri, furturi forestiere.... si i-au pregatit un dosarel pe masura
-intre timp am suferit o accidentare la padure la fostul patron si am fost pus de urgenta in masina si transportat la spitalul la care apartin cu domiciliul
-vreau sa termin cu dosarul respectiv fara sa platesc absolut nimic caci in tot dosarul i-am facut jocul patronului
-cand am fost citati la primul termen nu prea ne-au bagat in seama caci era pentru cei de la camera preliminara, dar au avut grija sa primim si noi citatie la cateva sute de km
-in ziua cu termenul la camera preliminara, sau de consiliu, ne-am intalnit cu inculpatul si ne-am luat de mana si am mers la notar pentru a incheia o intelegere dintre noi cei doi partili vatamate "nu avem nici o pretentie de la inculpatul XXXX urmand ca acesta sa suporte toate cheltuielile ocazionate de solutionarea cauzei" si el ca inculpat sa suporte toate cheltuielile.
-patronul este prins si el ca parte civila
-in momentul de fata suntem citati din nou....... putem trimite cu recomandata la judecatoria respectiva intelegerea noastra de la notar
-SCAPAM DOAR CU INTELEGEREA RESPECTIVA:(
-nu ma intereseaza de rulota patronului, sa se judece ei in continuare caci eu in momentul accidentarii la padure am fost concediat fara sa primesc o zi de medical
-inca stau cu datorii din spital si nu vreau sa cheltui bani pe drum pentru rulota patronului
Conform art.111(2) lit.e)NCPP aveti obligatia sa va prezentati la chemarile organelor judiciare.Astfel incat, trebuie sa va prezentati la primul termen.
Buna ziua , as vrea daca se poate sa-mi spuneti ce se poate intampla daca sotul meu ( cel care a trimis mesajul de mai sus) nu se prezinta la proces fiind plecat in Italia pentru o luna cu contract de munca si nu poate ajunge la data respectiva. Iar fi de folos sa timit la judecatorie intelegerea lor de la notar? Va multumesc frumos !