avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Renuntarea la plangerea penala, tot PV plateste ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Renuntarea la plangerea penala, tot PV plateste daunele civile spitalului ?

Buna ziua!
In cazul in care partea vatamata , (in cazul infractiunii de trimitere in judecata pentru violenta in familie) renunta la penal tot ea va plati spitalului in care a fost internata pretentiile civile pentryu zilele de spitlizare?? mentionez ca la data operatiei si spitalizarii s-a folosit cardul de sanatate al victimei, ce se poate face
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 16:37, 30 Aprilie 2017
Retragerea plangerii penale inlatura raspunderea penala. In acest caz, chletuielile judiciare fata de stat sunt achitate de persoana vatamata.
Sa inteleg ca partea vatamana a renuntat si la pretentiile civile. In acest caz, partile ar fi trebuit sa tranzactioneze/sa se inteleaga asupra acestora. Daca pur si simplu s-a retras actiunea civila, plateste tot persoana vatamata.
Daca nu a retras inca pretentiile, sa nu si le retraga pana nu semneaza o intelegere cu inculpatul pe acest aspect.
Multumesc pentru raspuns.
Nu s-a retras nici plangerea penala ,nici despagubirile morale ale partii vatamate.
Dosarul este in faza de camera preliminara.
Partea vatamata are 60 zile de ingrijiri medicale.
Victima doreste insa sa-si retaraga plangerea penala, pt ca inculpatul risca o inchioare cu suspendare, si e tatal copiilor, totusi, dar partea vatamata doreste sa primeasca despagubiri morale pentru sanatatea distrusa. Totodata si spitalul doreste recuperarea cheltuielilor de spitalizare care sunt destul de mari.
Ce solutii exista?
Partea vatamata ar dori cu aceasta ocazie sa evite si un partaj costisitor si indelungat , se poate face trecerea partii inculpatuluide 20% din apartamentul comun , pe numele victimei in contul despagubirilor morale? pt ca oricum inculpatul are venit foarte mic si niciun alt bun mobil/imobil, plus ca mai e si codebitor impreuna cu victima la un credit de 40 mii euro, din care el nu mai plateste nimic de cand cu divortul acestora....
Ultima modificare: Duminică, 30 Aprilie 2017
Koresss, utilizator
In calitate de parte vatamata, puteti tranzactiona cum doriti; daca doriti sa-i impuneti retragerea plangerii penale cu conditia sa admita partajul in conditiile cerute de dvs, puteti sa o faceti; va prezentati la un notar - dupa ce in prealabil v-ati luat un avocat care sa va ghidoneze si sa poata obtine rezultatul dorit de dvs - intocmiti o tranzactie si partajul pe imobil; solicitati si incheierea unui acord parental cu privire la drepturile pe care fostul sot le va avea asupra copiilor, ca sa evitati ca si copiii sa aiba soarta dvs;
In ce sens drepturi asupra copiilor? Copiii au peste 10 ani, si-au exprimat acordul in instanta la momentul divortului, iar custodia e comuna
n-ati mentionat acest aspect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala din culpa - accident auto, zile ingrijiri medicale gori macovei gori macovei Buna, am si eu o problema. sa spunem ca am lovit o persoana cu masina pe trecerea de pietoni. viteza mica 10-15 km/h, fata accidentata s-a lovit cu capul de ... (vezi toată discuția)
Daune materiale si morale de la asigurator , vatamari corporale accident auto DanyD DanyD Se pot cere daune materiale si morale unei firme de asigurari pentru vatamarile corporale suferite urmare a unui accident auto, pe calea unei actiuni civile, ... (vezi toată discuția)
Accident cu un motociclist care vrea despăgubiri de la mine, chiar dacă am rca. pot fi obligat să le plătesc eu? ContSters469386 ContSters469386 buna seara am si eu o problema am facut un accident cu un motociclist .politia a zis ca eu sunt vinovat si mi-a facut dosar penal. conducatorul motorului are ... (vezi toată discuția)