avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Acordarea cheltuielilor de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Acordarea cheltuielilor de judecata

Cheltuielile de judecata, fie ele in materie penala sau civila, se acorda de instanta doar la cererea partii indicate?
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 19:51, 8 Septembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Potrivit dispoziţiilor Codului de procedură civilă, instanţa acordă cheltuieli de judecată numai la cerere, deci nu le poate acorda din oficiu. Însă, în virtutea rolului ei activ, va atrage atenţia părţilor, la sfârşitul dezbaterilor, că au dreptul să le ceară. În acest sens este Decizia de îndrumare nr. 11/1959 a Plenului Tribunalului Suprem.
Nu numai asta, dar nu inseamna nici macar ca, daca le cereti, si vi le acorda, vi le acorda in proportie de 100%!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pana cand pot sa cer cheltuieli de judecata in cadrul unui litigiu? mototo mototo Buna seara; va rog sa ma ajutati cu un sfat . Daca depun o actiune in civil si nu solicit initial cheltuieli de judecata pot reveni ulterior cerand cheltuieli ... (vezi toată discuția)
Obtinere cheltuieli de judecata adi_2010 adi_2010 Reclamantul - 4 capete de cerere, 3 neadmise, unul admis partial. NU solicita cheltuieli de judecata. Paratul - 5 capete de cerere, 4 admise in totalitate, ... (vezi toată discuția)
Pina cand pot cere cheltuieli de judecata? Radu Palu Radu Palu Mi-am dat in judecata angajatorul. (Fiind conflict de munca si neangajandu-mi avocat, nu am cerut plata cheltuielilor de judecata de catre partea adversa in ... (vezi toată discuția)