avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata energiei el.la lift
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata energiei el.la lift

locuiesc intrun bloc de 10 etaje la et 3.nu mi se pere normal sa platesc en electrica la lift cat si cel de la et 10 pt ca ei consuma en electrica de doua ori mai mult.se poate calcula pt fiecare etaj in parte?de ex cei de la partier si et 1 nu platesc decat reparatiile fara energia el.e criza si sau cam terminat pomenile ar trebui sa platim dupa cat consumam
Cel mai recent răspuns: fionut2 , utilizator 00:56, 22 Decembrie 2021
Da si nu. Pe principiul acesta ar trebui ca cei care stau mai departe de furnizorul de gaz sa plateasca gazul mai scump decat cei care stau aproape deoarece intretinerea tevii de transport pana la ei e mai scumpa. Dar... oops avem acelasi tarif la gaz si in centru si in periferie.
Referitor la gazul pe strada chiar am fost in aceasta situatie. La noi pe strada nu era retea de gaze si in momentul in care am reusit sa aducem au platit toti proprietarii de pe strada cota lor parte, chiar daca stateau la inceput sau la sfarsitul strazii (unii au platit chiar daca nici acum dupa 15 ani nu au reusit sa se branseze la conducta). Deci se poate realiza ceva intr-o comunitate chiar si fara asociatii, presedinti etc. doar prin intelegere intre oameni ca si buni vecini. (bine, de lucrul asta s-au ocupat parintii mei, eu eram prea mic).
As vrea sa vad la un concert cum vreti dori cate un tarif pentru fiecare rand nu doar pe zone, ca doar nu e acelasi lucru in randul 1 cu randul 4. Sau in tren cred ca ultimul vagon ar trebui sa fie mai ieftin decat in primul pentru ca mergeti mai mult pe jos pana la el. Sau la ghena de la bloc - cel de la 10 o foloseste mai mult decat cel de la 1 etc. etc. daca stam sa ne gandim sunt o gramada de astfel de situatii. Totul in viata este un compromis, trebuie doar gasit cel corect.
proprietaru a scris:

...totusi imaginati va ca cele 10 etaje sunt la orizontala ca pe o strada..la un capat se afla cond de gaz..daca credeti ca cel de la casa cu nr 10 are nevoie tot de 3 ml ca si cel de langa conducta de gaze..atunci ma minunez de inteligenta unora.

Eu zic sa aveti incredere in inteligenta oamenilor . Acestia au descoperit inca din antichitate ca poti face o adunre asezand numerele unul dupa altul pe orizontala sau unele sub altele pe verticala si rezultatul este acelasi.
1+2+3 = 6
sau
1+
2+
3
------
6
Minunati-va de inteligenta umana dar vedeti ca exista si merita apreciere. Am desenat pentru a se intelege si-i rog pe cei 99.99% din cei care citesc aici si stiau acest desen sa ma ierte. Nu pentru ei am desenat.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2009
Adriantot, moderator
uitasem ca stiti sa desenati..si pe asfalt...atatastiti..atata ..desenati ok
Problema este sa i spun ce stiu altora,,,putin mai inteligenti..
Poate ma lamurit,ma multumesc si cu un desen..daca stiti mai mult....
.caz1 stau la et 1 si cel de la 3 si a tras conducta gaz
Cand sa ma bransez si eu...i mi cere cota parte E corect? Apoi am sa va rog ..un desen si pt caz2..numai daca nu va pun in dificultate...acelasi

proprietaru a scris:

Cand sa ma bransez si eu...i mi cere cota parte E corect?

Cota parte la ce? Daca nu ati platit nimic atunci cand s- a facut reteaua, e corect.
problema era pt altii..
Deci este corect sa platesc la retea
2.Daca trebuie sa platesc..atunci cel de la 10..de ce sa plateasca numai 3 ml de la 9 la 10? domnilor..
Nu ar trebui,din aproape in aproape..sper ca nu tre sa desenez pt unii...cel de la 10 sa plateasca si celui de la parte si celui de la 1 ..samd..? cei care nu stiu .pot sa rada in continuare
Daca coloana ar fi a regiei de gaz..e normal acelasi pret..

Alte discuții în legătură

Exceptarea de la plata a energiei electrice aferente ascensorului pentru persoanele de la parter este la latitudinea adunarii generale? bsterea bsterea Buna ziua. Locuiesc la parter de 3 ani. Am un copil mic de 4 ani. De cand ma stiu in blocul acesta platesc curentul pentru lift. Am intrebat de ce? Mi s-a ... (vezi toată discuția)
Plata ascensor roxana2702 roxana2702 Buna ziua! Ieri am facut o cerere pt a nu mai plati liftul. Nu il folosim iar in bloc este o \"moda\" mai veche sa nu platesti daca nu il folosesti. Noi suntem ... (vezi toată discuția)
Intrebari legate de lift ibis ibis Buna ziua Va rog, in limita timpului disponibil, sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari 1. Cum se calculeaza la bloc intretinerea liftului: pe numar de ... (vezi toată discuția)