Intrebarea mea are legatura cu un contract incheiat de organizatia mea (ONG) cu o organizatie din Ungaria. Avem o intalnire in Berlin, in cadrul unui proiect european, al carei beneficiar e organizatia din Ungaria, iar noi partener. Cei din Ungaria nu vor sa ne plateasca cazarea, avionul si mancarea si vor sa ne dea direct 1200 de euro , din care sa ne cumparam noi bilet de avion, cazare etc. Vor sa ne dea banii printr-un contract. Intrebarea mea e: ce fel de contract se poate incheia, astfel incat sa ramanem cu cat mai multi bani din cei 1200 de lei. Cum se va face impozitarea acestor venituri? Se impoziteaza acesti bani atat in Ungaria, cat si in Romania. Ce fel de contract ar fi preferabil sa incheiem, noi fiind un ONG?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Sfatul meu este ca sa ii rugati pe cei din tara vecina sa se intereseze cum va arata contractul pentru ca ei sunt entitatea care primesc banii de la finantator si in prima faza ei justifica cu documente cum au cheltuit banii. Apoi veti vedea cum ii inregistrati dumneavoastra in contabilitatea ong. Eu zic ca nu se va pune problema impozitarii aici la noi.