avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... help- succesiune sau nu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

help- succesiune sau nu?

Buna seara!
Tatal meu a murit in urma cu 8 ani,iar noi (eu , mama si fratele) nu am facut succesiunea la apartament. In momentul actual am vrea sa trecem apartamentul pe numele fratelui doar ca eu locuiesc in strainatate si nu am posibilitatea sa merg in Romania. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1 - Trebuie facuta obligatoriu succesiunea?
2 - Este obligatorie presenta mea /procura ori poate duce la capata acesta actiune doar mama?
3 - Actul de vanzare-cumparare sau donatia ,care dintre ele nu necessità prezenta mea obligatorie?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 07:14, 7 Septembrie 2015
Este obligatorie dezbaterea succesiunii
Dvs. trebuie sa va prezentati la ambasada/ consulatul Romaniei din strainatate cu actul de identitate si sa faceti acolo o procura pentru reprezentare la succesiune.
Aveti nevoie si de copii dupa actul de identitate al persoanei in favoarea careia intelegeti sa faceti procura, certificatul de deces al tatalui si certificatul dvs de nastere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare certificate mostenitor din 1987 dupa moartea tatalui so renuntare la succesiune say neacceptare a mostenirii dupa moartea mamei 1994(succesiune nedeschisa) Geta Nedelea Geta Nedelea Ma numesc Geta In 1987 am obtinut certificate de mostenitor EU,mama si fratele. In 1994 mama a murit si nu am deschis Inca succesiunea. Sunt in Canada si nu ... (vezi toată discuția)
Procura necesara pentru succesiune? Rawww Rawww Buna seara Mama a decedat in urma cu cateva luni. Tata a inceput procedura de succesiune, inteleg ca trebuie facuta in termen de 6 luni ca sa nu fie ... (vezi toată discuția)
Succesiune după moartea mamei valentinap39 valentinap39 Buna ziua. In octombrie 2019 a murit mama mea. Ea a locuit alaturi de tatăl meu in orașul Brăila. Eu locuiesc în București iar fratele meu in Italia. ... (vezi toată discuția)