avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare furnizorul de agent termic local
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare furnizorul de agent termic local

Buna ziua,
Sunt din Ploiesti si am dorit sa ma debransez de la sistemul centralizat de incalzire si am intampinat urmatoarele piedici:
- desi am acceptul vecinilor pe verticala si pe orizontala, administratorul refuza sa imi dea acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale, asupra intenţiei de realizare a unui sistem individual de încălzire.
- inca nu am un raspuns de la furnizorul de agent termic local, dar am depus o instiintare conform careia ii anunt ma debransez in termen de 1 luna de la data depunerii acesteia.
Intre timp eu am contactat o firma autorizata, care mi-a si facut dosarul Proiectului (Expertizei) Tehnice si chiar a si montat centrala termica.
In continuare administratorul ma ameninta ca o sa ma puna sa platesc apa calda dupa cum considera el, conform unei hotarari a Adunarii Generale a asociatiei de proprietari pe care eu nu am vazut-o niciodata, si ca furnizorul de agent termic local nu numai ca nu o sa imi aprobe debransarea (desi din cate stiu furnizorul de agent termic local nu are nimic de aprobat, ei trebuie numai instiintati), dar o sa ma si amendeze!
Intrebarile mele sunt: cum pot forta administratorul sa imi dea acea aprobare si care sunt consecintele legale ale faptului ca eu faptic deja m-am debransat?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:34, 7 Septembrie 2015
mihalcea_o a scris:

administratorul refuza sa imi dea acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale,

1-Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele acesteia
Administratorul de imobil este strict angajatul asociatiei,cu limita de comptenta de executie hotarari ale adunarii generale,decizii ale comitetului executiv si presedinte
2-Aspectul ca dvs in fapt ati executat debransarea de la sistemul centralizat,poate genera sanctionarea dvs
3-Procedura si formalitatile legale necesare debransarii de la sistemul centralizat de alimentare cu utilitati o gasiti la "Documente utile",in dreapta jos a paginii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare sistem de termoficare fara acordul vecinilor alina_25 alina_25 Este nevoie de acordul vecinilor de etaj respectiv de bloc daca o persoana doreste sa se debranseze de la sistemul centralizat de incalzire,sau doar de acordul ... (vezi toată discuția)
Debransare sistem centralizat de termoficare anatole anatole O cunostiinta a fost informata de Presedinta asociatiei de proprietari de care apartine,caci cei care au ramas pe caldura si apa calda la sistem ... (vezi toată discuția)
Restantier ce doreste debransare gaze ptr centrala de apartament camifinutza camifinutza Buna ziua,un sfat,o asociatie de proprietari cu multi restantieri fara apa calda,marea majoritate a locatarilor opteaza ptr centrale de apartament,printre cei ... (vezi toată discuția)