avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... un conflict colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

un conflict colectiv de munca

[sant bugetear si avem un proces castigat in instanta privind acordarea sporului pentru situatii penibile .am fost la primarie ,au spus ca sint obligati sa ni-l acorde dar nu am vazut nici un ban mai ales ca trebuiau acordati din urmadin 2007 .ce putem face?liderul nu ne ajuta prea mult.
Cel mai recent răspuns: Paraschiva Anghel , Avocat 12:41, 19 Iulie 2009
Daca hotararea este definitiva si irevocabila investiti-o cu formula executorie si puneti-o in executare printr-un executor judecatoresc.
Punerea in executarea a acelei hotarari trebuie sa se faca in termenul de prescriptie de a cere executarea silita.... Dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel. Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a cere executarea silita.
Hotararile date in litigiile de munca sunt definitive si executorii.
Drept urmare, chiar dupa ce prima instanta v-a comunicat hotararea, puteati sa formulati o cerere scrisa catre conducerea institutiei prin care ii solicitati sa va achite drepturile castigate.
Daca nu ati formulat cererea in scris, va recomand sa o faceti acum si sa pastrati dovada inregistrarii sau expedierii
cererii.
Daca in termen de 15 zile de la data formularii cererii conducerea institutiei nu va achita aceste drepturi, in temeiul art.129 din lg.53/2003 aveti dreptul sa formulati plangere penala impotriva persoanei care avea obligatia sa va achite sumele datorate.
Conform art. 277 din lg.53/2003, neexecutarea unei astfel de hot. definitive constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 6 luni ori cu amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare hot. judecatoreasca definitiva- litigiu de munca cirsteaioana cirsteaioana Buna seara, Am castigat un litigiu de munca cu angajatorul si am hotarare judecatoreasca definitiva.Trebuie sa-mi plateasca o suma de bani si cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca cristiana2010 cristiana2010 Am intentat proces angajatorului pt anularea deciziei de concediere. Am castigat procesul si, in baza hotararii - care este definitiva si executorie - am fost ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila maria-B maria-B Avem un salariat care a fost concediat la inceputul anului 2010. Ulterior acesta a castigat procesul iar conform sentintei angajatorul este obligat sa il ... (vezi toată discuția)