As vrea sa aflu daca pot intra in posesia unei parti din contractul de uzufruct viager,deoarece unul dintre sotii uzufructuari a decedat si care este modalitatea de trecere pe nume.Eu avand calitatea de nud proprietar.
Unul din cazurile de stingere a uzufructului este si prin consolidare, atunci cand calitatea de uzufructuar si de nud proprietar se intrunesc in aeeasi persoana;deasemenea,uzufructul se sitnge prin decesul ori dupa caz,incetarea existentei juridice a uzufructuarului chiar daca termenul nu s-a implinit.(Art.746 NCC).Puteti devine nud proprietar doar pe partea uzufructuarului decedat.Puteti merge la notariat si sa incheiati o noua conventie, conform situatiei actuale,sau, daca nu este posbil pe cale notariala,actiune in instanta ptr.constatarea stingerii uzufructului conform art.746 Noul Cod Civil.
Eu am un contract de uzufruct viager cu 2 persoane varstnice avand calitatea de nud proprietar ,dar sotul doamnei a decedat ...pot sa intru in posesie din partea celui decedat ,pe jumatatea locuintei?
Nudul proprietar
lore_lore
In situatia in care exista un drept de uzufruct asupra unui imobil, iar nudul proprietar moare, se stinge uzufructul?Adica mostenirii nudului proprietar sunt ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager
elgrecos
sotia mea a cumparat casa bunicilor ei achitata de tatal acesteia cu titlu de donatie pentru sotie - nuda proprietate iar parintii uzufructul viager asupra ... (vezi toată discuția)